Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is bewaard in Mijn studiekeuze.
Deze opleiding kan niet bewaard worden.
Je bent nog niet ingelogd in Mijn studiekeuze. Log in of maak een account aan om jouw opleidingen op te slaan.
Er gaat iets mis, probeer het later nog een keer.

Zij-Instroomprogramma Geneeskunde (Zigma)

Zij-Instroomprogramma Geneeskunde (Zigma)

Opleiding tot arts met een research profiel

Ben je een talentvolle student met interesse in en ervaring met wetenschappelijk onderzoek? Misschien kun jij dan deelnemen aan het vierjarige Zij-Instroomprogramma Geneeskunde van de Faculteit der Geneeskunde.

Het premasterprogramma bestaat uit één volledig studiejaar waarna een driejarig Masterprogramma Zij-Instroom volgt. Tijdens het hele programma volg je extra onderwijs gericht op wetenschappelijk onderzoek, naast de geneeskunde vakken. Het Zigma programma is speciaal ontwikkeld voor studenten met een ander bachelordiploma dan geneeskunde, die arts willen worden én zich willen profileren als wetenschappelijk onderzoeker.

Ontdek jouw premaster Zij-Instroomprogramma Geneeskunde (Zigma)

Ontdek jouw premaster Zij-Instroomprogramma Geneeskunde (Zigma)

De premaster Zigma is een Nederlandstalig programma van een jaar met fulltime onderwijs. Je volgt bijna alle cursussen uit bachelorjaar 2 en de cursussen van het tweede semester van bachelorjaar 3 van de geneeskunde bachelor. Daarnaast neem je deel aan diverse vaardigheidstrainingen en stagedagen in de praktijk. Om na de premaster in te kunnen stromen in het Masterprogramma Zij-Instroom, dienen alle vakken binnen het studiejaar te zijn behaald.

Zigma studenten volgen de master geneeskunde (zie onder), aangevuld met het Zigma specifieke onderwijs gericht op wetenschappelijk onderzoek.

Gerelateerde masteropleidingen