Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is bewaard in Mijn studiekeuze.
Deze opleiding kan niet bewaard worden.
Je bent nog niet ingelogd in Mijn studiekeuze. Log in of maak een account aan om jouw opleidingen op te slaan.
Er gaat iets mis, probeer het later nog een keer.

Zij-Instroomprogramma Geneeskunde (Zigma)

Zij-Instroomprogramma Geneeskunde (Zigma)

In korte tijd heel veel leren

In het premasterjaar stomen we je in één jaar klaar voor het Masterprogramma Zij-Instroom: de master geneeskunde met extra onderwijs gericht op wetenschappelijk onderzoek. In het premasterjaar is er veel kleinschalig onderwijs met groepen van maximaal 12 studenten. Je volgt cursussen uit bachelorjaar 2 en 3 van geneeskunde. Daarnaast krijg je extra communicatietrainingen,  anatomiepractica, Eerste Hulp Onderwijs en praktijkstagedagen. Ook leg je een persoonlijk portfolio aan en word je beoordeeld op professioneel gedrag. Vanzelfsprekend is er veel aandacht voor wetenschappelijk onderzoek en maak je een keuze voor het onderwerp van je wetenschappelijke stage die je na de premaster start. Als je het premasterjaar met voldoende resultaten afsluit, krijg je een certificaat. Dit certificaat geeft je toegang tot het Masterprogramma Zij-Instroom van de VU Amsterdam; dit is de reguliere masteropleiding geneeskunde aangevuld met een research profiel.

Het programma en het reglement voor dit premasterjaar staan jaarlijks beschreven in de digitale studiegids, respectievelijk de Premasterregeling. Hieronder vind je verschillende links naar deze informatie.

Verander je toekomst met Zigma

Na de premaster start je met de masteropleiding geneeskunde met aanvullend research profiel. Vier jaar na de start van de premaster ben je een afgestudeerd basisarts met extra ervaring in wetenschappelijk onderzoek. Je kunt doorstromen in alle medische vervolgopleidingen. In de toekomst kan jij de medische wetenschap vooruit brengen met jouw wetenschappelijke onderzoek en een brug vormen tussen de wetenschap en de geneeskunde.

Wil je je aanmelden voor het Zij-Instroomprogramma Geneeskunde?

Bekijk hier de toelatingseisen