Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is bewaard in Mijn studiekeuze.
Deze opleiding kan niet bewaard worden.
Je bent nog niet ingelogd in Mijn studiekeuze. Log in of maak een account aan om jouw opleidingen op te slaan.
Er gaat iets mis, probeer het later nog een keer.

Zij-Instroomprogramma Geneeskunde (Zigma)

Zij-Instroomprogramma Geneeskunde (Zigma)

In korte tijd heel veel leren

In het premasterjaar stomen we je in één jaar klaar voor het Masterprogramma Zij-Instroom: de master geneeskunde met extra onderwijs gericht op wetenschappelijk onderzoek. In het premasterjaar is er veel kleinschalig onderwijs met groepen van maximaal 12 studenten. Je volgt cursussen uit bachelorjaar 2 en 3 van geneeskunde. Zie onder “vakken” de lijst (met verwijzingen naar de studiegids) van vakken die je uit bachelor jaar 2 en 3 volgt tijdens het premasterjaar. Daarnaast krijg je Zigma-specifiek onderwijs, wat bestaat uit: extra communicatietrainingen,  anatomiepractica, Eerste Hulp Onderwijs en verschillende praktijkstagedagen. Ook leg je een persoonlijk portfolio aan en word je beoordeeld op professioneel gedrag. Vanzelfsprekend is er veel aandacht voor wetenschappelijk onderzoek en maak je een keuze voor het onderwerp van je wetenschappelijke stage die je na de premaster start. Als je het premasterjaar met voldoende resultaten afsluit, krijg je een certificaat. Dit certificaat geeft je toegang tot het Masterprogramma Zij-Instroom van de VU Amsterdam; dit is de reguliere masteropleiding geneeskunde aangevuld met een research profiel.

Het programma en de regelgeving voor dit premasterjaar staan jaarlijks beschreven in de digitale studiegids en in het Onderwijs- en Examenreglement van de master Geneeskunde.

Verander je toekomst met Zigma

Na de premaster start je met de masteropleiding geneeskunde met aanvullend research profiel. Je begint de master met een verlengde wetenschappelijke stage. Tijdens dit onderzoekstraject krijg je ook extra onderwijs aangeboden om je verder te ontwikkelen als arts-onderzoeker. Daarna start je de coschappen in de academie en in topklinische partner-ziekenhuizen. Gedurende de coschappen volg je de verdiepende Zigma onderwijsavonden en kun je kiezen voor ander aanvullend onderwijs en trainingen. Vier jaar na de start van de premaster ben je een afgestudeerd basisarts met extra ervaring in wetenschappelijk onderzoek. Je kunt doorstromen in alle medische vervolgopleidingen. In de toekomst kan jij de medische wetenschap vooruit brengen met jouw wetenschappelijke onderzoek en een brug vormen tussen de wetenschap en de geneeskunde.

Informatieavond

Op 25 oktober en 10 november hebben de Zigma informatieavonden plaatsgevonden en op 07 december het VU Masterevent. Op deze avonden hebben wij uitgebreid informatie gegeven over Zigma. Indien je vragen hebt kun je, naast het doornemen van alle informatie op deze site, ons mailen: zigma@amsterdamumc.nl

Wil je je aanmelden voor het Zij-Instroomprogramma Geneeskunde?

Bekijk hier de toelatingseisen