Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is opgeslagen in Mijn Studiekeuze.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.

Faculteit Religie en Theologie

Faculteit Religie en Theologie

De Faculteit Religie en Theologie (FRT) is het kenniscentrum voor de belangrijke levensbeschouwelijke vraagstukken in de samenleving.

Levensbeschouwing, bezinning, een weg vinden in de verwarring van deze tijd doet ertoe in de levens van mensen en in maatschappelijke uitdagingen zoals klimaatverandering, conflicten en de vele crises van deze tijd. Daarom doen onze wetenschappers vanuit verschillende academische disciplines en religieuze achtergronden onderzoek naar de bronnen, de geschiedenis, de overtuigingen en de hedendaagse praktijken van religieuze tradities. Naast wetenschap is de studie theologie en religie ook een ruimte om naar waarde en waarheid te zoeken.

FRT is een ‘werkplaats’ waar academici en studenten met verschillende overtuigingen samenkomen om de grote levensbeschouwelijke vraagstukken te bestuderen. Je kunt het een zoektocht noemen naar een eigentijdse taal en een overtuigend verhaal, gebaseerd op de schatten die theologie en religies ons te bieden hebben. Van boeddhisten tot christenen en van moslims tot atheïsten: we gaan het gesprek met elkaar aan. Het maakt ons bewust van de blinde vlekken en helpen ons om na te denken en te reflecteren over wat er in ons leven op het spel staat, iets waar in de huidige tijd grote behoefte aan is. Verschillen en controverses worden breedzinnig serieus genomen in dialoog en debat. Zo leiden we toekomstige leiders op: voor maatschappelijke impact in politiek, maatschappelijke organisaties, religieuze gemeenschappen, onderwijs, zorg en NGO’s.

Studeer bij de Faculteit Religie en Theologie

Studeer bij FRT en maak deel uit van de smeltkroes van verschillende nationaliteiten en religieuze achtergronden.

Ga bij ons aan de slag met religieuze en maatschappelijke thema’s en leer je de uitgangspunten van religies en theologie beter begrijpen. Zo kun jij straks een rol spelen in het debat hierover.

Bekijk de video om meer te leren over de Faculteit Religie en Theologie of ontdek welke studie bij jou past.

Uitgelicht

Meer over de Faculteit Religie en Theologie

Wil je meer weten?

Neem gerust contact met ons op

secretariaat.frt@vu.nl
Het faculteitsecretariaat bevindt zich in het Hoofdgebouw van de VU, kamernummer 2E-05.

Algemene vragen over inschrijven of collegegeld? Stuur een e-mail naar studentenbalie@vu.nl

Wil je meer weten over onze cursussen of professioneel advies voor jouw organisatie? Neem contact op met het VU Expertisecentrum voor Religie en Samenleving:

Volg ons