Ontwikkeling van lesmethodes en toetsmateriaal

Kennis opdoen of kennis overbrengen. Het kan alleen als je beschikt over de juiste lesmethodes en toetsmaterialen. Boeken, digitale en/of online lesmaterialen, net wat het beste bij je past en welke doelstelling en doelgroep je voor ogen hebt.

Het team van VU-NT2 Expert ontwikkelt lesmethodes en toetsmaterialen voor zowel laaggeletterden (NT1) als anderstaligen (NT2). Hiervoor hebben we brede expertise en ervaring in huis. We ontwikkelen op eigen initiatief, maar ook in opdracht van uitgeverijen of andere partners die een nieuwe lesmethode willen aanbieden aan een specifieke doelgroep. Daarmee willen wij bijdragen aan de kwaliteit van het onderwijs Nederlands aan anderstaligen en moedertaalsprekers. Naast het ontwikkelen van methodes en materialen geven we zelf ook les en/of leiden we docenten op. Zo houden we voeling met de praktijk, want die staat centraal in ons werk.

Actuele projecten

• DISK
  • Momenteel werken wij aan LINK+, samen met Boom NT2. LINK+ is een digitale, praktijkgerichte NT2-leergang voor hoogopgeleide anderstalige volwassenen. Eerder ontwikkelden wij al LINK, voor laag- en middenopgeleide NT2-cursisten.
  • Voor Thieme Meulenhoff herzien wij momenteel de methodes IJsbreker+ en Code+. Ze worden aangepast aan de nieuwe Wet inburgering, zodat het materiaal weer helemaal aan de eisen van deze tijd voldoet.

Ontwikkeld door VU-NT2

•    LINK: een vernieuwend, digitaal NT2-platform
•    DISK: voor anderstalige leerlingen in internationale schakelklassen
•    SpreekTaal 1, 2 en 3: speciaal ontwikkeld voor taalvrijwilligers
•    Succes!: lees- en schrijfmethode in opdracht van Stichting Lezen en Schrijven
•    Code+: NT2 taalmethode voor hogeropgeleiden
•    Dutch for Selfstudy: met aparte edities vanuit het Engels, Spaans, Frans en Duits
•    IJsbreker+: online methode voor laag- en middenopgeleide leerders
•    Uitspraaktrainer: docent en computer als uitspraaktrainers
•    Thuis: sociale zelfredzaamheid voor anderstalige senioren
•    Pocketwoordenboek Nederlands als tweede taal
•    Schrijven in Nederland: de basisbeginselen van Nederlands schrijven
•    De Deur Uit: materiaal voor participatie van migranten
•    Kies Je Route: materiaal voor participatie van migranten

Medewerkers
Het team van VU-NT2 Expert bestaat uit:
Anne Hammers - auteur LINK, LINK+, SpreekTaal 3
Annemarie Nuwenhoud - coördinator en eindredacteur van LINK+ en SpreekTaal 3
Chrissy Hosea - ontwikkelaar grammaticatrainer LINK en LINK+
Nadine Linger - auteur LINK en LINK+
Thomas Stam, contactpersoon Code+ en IJsbreker+

Contact
Zoek je een partner voor jouw project? Heb je ideeën voor nieuwe lesmethodes of toetsmaterialen? Wij helpen je graag. Materiaal ontwikkelen doen wij altijd in nauwe samenwerking met het werkveld, zodat onze producten direct aansluiten op de behoeften uit de praktijk. Onze dienstverlening varieert van meedenken over de opzet en redactie tot advies of informatie over (de aanpak van) NT2-lesmateriaal. Je kunt bij ons ook terecht voor een complete projectaanpak, waarbij we de materiaalontwikkeling van A tot Z verzorgen.

Neem voor meer informatie of vragen contact op met
Annemarie Nuwenhoud
a.nuwenhoud@vu.nl
T  (020) 598 44 04

Waarmee kunnen we je helpen?

Contact opnemen met VU-NT2

of bel 020 598 63 98 (maandag t/m vrijdag 13.00 - 17.00 uur)

Meer informatie over inschrijven voor een groepscursus Nederlands? Ga naar de webpagina Inschrijven of kom langs bij de VU-NT2 servicebalie op de VU-campus (maandag – vrijdag van 13.00 tot 17.00 uur).

DE SERVICEBALIE IS TIJDELIJK GESLOTEN IN VERBAND MET CORONAMAATREGELEN