Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is bewaard in Mijn studiekeuze.
Deze opleiding kan niet bewaard worden.
Je bent nog niet ingelogd in Mijn studiekeuze. Log in of maak een account aan om jouw opleidingen op te slaan.
Er gaat iets mis, probeer het later nog een keer.

Uitspraaktrainer

Uitspraaktrainer is een nieuwe methode om de uitspraak te verbeteren van NT2-cursisten en cursisten die het Nederlands leren als een vreemde taal. Uitspraaktrainer steunt op twee pijlers die samen tot de beste resultaten leiden: de docent en de computer als uitspraaktrainers.

Dankzij uitgekiende werkvormen voor in de les en een daarop afgestemd online oefenprogramma kan uitspraak eindelijk een volwaardig onderdeel worden van het NT2-lesprogramma. In 2011 heeft Peter Schoenaerts Uitspraaktrainer bewerkt voor anderstaligen die Nederlands leren in België. Het materiaal is onder de naam Goed Gezegd. Uitspraak voor anderstaligen op de markt gebracht.

UIT­SPRAAK­TRAI­NER IN DE LES

Dit docentenboek biedt inzicht in het belang van uitspraaktraining, helpt bij de analyse van uitspraakproblemen en geeft achtergrondinformatie over de uitspraak van het Nederlands. Verder bevat Uitspraaktrainer in de les gedetailleerd beschreven werkvormen voor de uitspraak van klanken, woordaccent, verbonden spraak, intonatie en uitspraak en spelling. Op de cd-rom staan werkbladen waarmee de docent in de les meteen aan het werk kan.

UIT­SPRAAK­TRAI­NER ON­LI­NE

Online oefeningen en spellen om de uitspraak te verbeteren. Een cursist kan hier individueel mee werken, zelfs zonder deel uit te maken van een cursusgroep. Het onlineprogramma bevat ook toetsen zodat de cursist (en desgewenst de docent) inzicht krijgt in zijn of haar presetaties en vorderingen.

Meer informatie over Uitspraaktrainer in de les en Uitspraaktrainer online vind je op de website van BOOM.

Auteur(s)
Chris van Veen, Hinke van Kampen, Vita Olijhoek en Ruud Stumpel

Materiaal
Docentboek en online computerprogramma

Uitgever
BOOM