Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is opgeslagen in Mijn Studiekeuze.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.

Anders lesgeven met LINK+

LINK+ is een digitale, praktijkgerichte NT2-leergang voor hoogopgeleide anderstalige volwassenen. Het is het vijfde en laatste deel van de LINK-reeks, waar het team van VU-NT2 Expert de afgelopen jaren aan gewerkt heeft.

Eerder ontwikkelden wij al LINK, voor laag- en middenopgeleide NT2-cursisten. Wel werkt het team momenteel nog aan een online KNM-trainer. Annemarie Nuwenhoud, coördinator van NT2 Expert (zie de rubriek Kennismaken met..), vertelt je hieronder meer over de LINK-reeks en het nieuwe LINK+ B1-B2.    

Wat is het verschil tussen LINK en LINK+? 
LINK (0-A2 en A2-B1) is geschikt voor (jong)volwassenen die aan het beroepsonderwijs willen deelnemen of die willen gaan werken op dat niveau. LINK+ (0-A2, A2-B1 en de nieuwe B1-B2) is voor hoger opgeleide (jong)volwassenen gemaakt die naar het Staatsexamen NT2 II toewerken.

Waar is op gelet bij het ontwikkelen van LINK+ B1-B2? 
Het auteursteam wilde graag een NT2-methode maken die fris en aantrekkelijk is en tegelijkertijd voldoende diepgang heeft. In LINK+ B1-B2 zitten cognitief uitdagende opdrachten en veel productieve spreek- en schrijfopdrachten in een functionele context. Er is gekozen voor eigentijdse, aansprekende bronnen over thema’s als technologie, geschiedenis en rechtspraak, inclusief authentieke video’s.

Wat zit er allemaal in LINK+ B1-B2? 
Nieuw is dat er in dit laatste deel ook oefeningen ter voorbereiding op het Staatsexamen NT2 II zitten, aan het einde van elk thema. Zo kan de cursist al vrij vroeg kennismaken met de oefentypes van het Staatsexamen NT2 II voor lezen, luisteren, spreken en schrijven. We hebben in onze eigen lessen gemerkt dat cursisten hier echt behoefte aan hebben. Voor de docent zitten er aanwijzingen bij hoe je feedback kunt geven op deze oefeningen. 

Net als in het vorige deel vind je in LINK+ B1-B2 ook praktijkopdrachten, uitgebreide docentondersteuning, automatische feedback op de online inslijpoefeningen, een losse grammaticatrainer, reflectie-opdrachten en opdrachten met aandacht voor grammaticaal correcte productie.  

Contact en meer informatie

Heb je vragen over LINK of over de ontwikkeling van lesmateriaal? Neem dan contact op met VU-NT2, Annemarie Nuwenhoud, a.nuwenhoud@vu.nl of 020 598 63 98. 

Terug naar homepage Ontwikkeling van lesmethodes en toetsmateriaal

LINK werkboek

LINK werkboek

Écht anders lesgeven doe je met LINK. Boom NT2 en VU-NT2 verbinden ervaringen en wensen uit de lespraktijk met wetenschappelijke inzichten in deze nieuwe, alles in één NT2-methode. 

LINK werkboek