Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is opgeslagen in Mijn Studiekeuze.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.

Annemarie Nuwenhoud

Afdelingshoofd, coördinator NT2 Expert, docentopleider Alfabetisering NT2, auteur

Annemarie Nuwenhoud werkt sinds 2019 bij VU-NT2 als docentopleider en co├Ârdinator van VU-NT2 Expert, de afdeling voor materiaalontwikkeling en advies.

Ze begon in 2003 als (Alfa) NT2-docent. Tegelijkertijd volgde zij de Master NT2 aan de Universiteit van Amsterdam, die zij in 2004 afrondde. Sindsdien combineert Annemarie advies- en ontwikkelwerk met docenten trainen en lesgeven aan NT2-cursisten. Zij heeft les gegeven aan alle taalniveaus en doelgroepen NT2-leerders, in allerlei projecten, ook bij bedrijven. Haar specialisme is Alfabetisering NT2.

Bij VU-NT2 Expert is Annemarie verantwoordelijk voor het ontwikkelen van NT2-materialen. Zo heeft zij de ontwikkeling van SpreekTaal 3, en LINK+ B1 en LINK+ B2 begeleid.  Ook co├Ârdineert zij de herziening van DISK, Code+. IJsbreker+. Daarnaast adviseert zij regelmatig gemeenten en taalscholen, met name op het gebied van Alfabetisering NT2 en de Z-route.

Bij VU-NT2 Professional geeft zij scholing aan NT2-docenten en taalvrijwilligers op het gebied van Alfabetisering NT2, praktijkgericht leren, Taal op de Werkvloer en inclusief lesgeven (interculturele competenties). 

In 2018 schreef Annemarie de docentenuitgave Interculturele communicatie in de NT2-les. In 2021 volgde Basisboek Alfa NT2, dat ook uit is gekomen bij Uitgeverij Coutinho. Ook schrijft ze regelmatig artikelen voor Tijdschrift Les.

Annemarie is lid van het Europese Language for Work-netwerk en van het internationale LESLLA-netwerk. Van 2021 tot 2023 zit zij ook in het bestuur van LESLLA. Daarnaast doet zij de (eind)redactie van het NT2-vakblad Tijdschrift Les. Zo houdt zij haar kennis over onderzoek en best pratices op peil.  

Klik hier voor een overzicht van alle publicaties van Annemarie.