Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is bewaard in Mijn studiekeuze.
Deze opleiding kan niet bewaard worden.
Je bent nog niet ingelogd in Mijn studiekeuze. Log in of maak een account aan om jouw opleidingen op te slaan.
Er gaat iets mis, probeer het later nog een keer.

DISK

DISK is een communicatieve, taakgerichte methode Nederlands voor anderstalige leerlingen in de internationale schakelklassen (ISK).

Deze digitale methode werkt door resultaatgericht door naar de uitstroomdoelen (A2/1F en B1/2F), met een  thematisch-cursorische aanpak. Daarnaast is DISK een platform waarop docenten DISK-materiaal en eigen materiaal kunnen arrangeren voor een klas, groep of individuele leerling in de leeftijd van 12 tot 16 jaar. Al het materiaal (eigen en DISK) is herleidbaar tot niveau, uitstroomdoel, thema en de leerlijn schrijven, lezen, luisteren of spreken. Daardoor kan iedere docent het materiaal naar eigen wens inzetten: topdown of bottom up, systematisch of flexibel en met een zelf te bepalen mate van sturing. 

De methode bevat twintig aansprekende thema’s op drie niveaus: beginner, halfgevorderd en gevorderd. Met DISK kan een docent naar hartenlust differentiëren naar tempo en niveau.

Ontwikkeling
DISK is ontwikkeld in opdracht van SLO, het nationaal expertisecentrum leerplanontwikkeling. Uitgeverij Boom heeft als opdrachtnemer samengewerkt met VU-NT2 als auteur en met Edia Educatie Technologie voor de technische vormgeving. Een ervaren team ontwikkelaars van VU-NT2 heeft met veel enthousiasme het didactisch concept en de lesstof voor DISK geschreven. 

Meer informatie: Uitgeverij Boom, DISK online Nederlands leren voor ISK-leerlingen

Terug naar homepage Ontwikkeling van lesmethodes en toetsmateriaal