Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is opgeslagen in Mijn Studiekeuze.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.

Onderzoek en analyseer menselijk gedrag en welzijn

Afgestudeerd als basispsycholoog, en dan?

De meeste bachelorstudenten kiezen ervoor om door te studeren, maar je kunt ook aan de slag bij verschillende bedrijven als basispsycholoog.

Na de bachelor heb je een brede basis van de verschillende vakgebieden van Psychologie. Je begrijpt de individuele verschillen tussen mensen en snapt beter hoe mensen en groepen elkaar beïnvloeden. Je brengt patronen in beeld die voor anderen zo vanzelfsprekend gewoon zijn geworden. Tijdens jouw studie heb je individueel en groepsgedrag bestudeerd in al haar facetten. Waarom doen mensen wat ze doen en waar komt dat gedrag vandaan? Met deze inzichten kun je anderen helpen hun blikveld te verruimen en een bijdrage leveren aan een positieve gedragsverandering. Je snapt dat je onderdeel bent van het totaal en dat jouw aanwezigheid altijd invloed heeft op wat er gebeurt, of juist niet gebeurt.

Caring Universities

Caring Universities

Studenten Psychologie helpen studenten via online interventiemethode. 

Lees verder
Twee studenten met elkaar in gesprek

Wat kun je doen na je opleiding

Je gaat door met studeren

Na je bachelor Psychologie kun je verschillende masters en research masters kiezen die aansluiten bij jouw specialisatie. 

Wil je jouw bachelor-expertise leren benutten als leraar in het basisonderwijs? Dan is de Educatieve Master Primair Onderwijs (EMPO)  waar je een lesbevoegdheid voor het basisonderwijs en een Master of Science titel haalt iets voor jou.

Je gaat werken

Met een bachelor Psychologie op zak heb je inzicht in effectieve gedragsverandering en wat mensen drijft. Daarnaast heb je je communicatieve en wetenschappelijke vaardigheden ontwikkeld waardoor je breed inzetbaar bent. Je kunt organisaties adviseren over hun personeelsbeleid, onderzoek doen of projecten uitvoeren die zorgen voor een verandering in organisatiecultuur. Zo kun je aan de slag bij onderzoekbureaus of personeel- en organisatieafdelingen van grote bedrijven en instellingen.

Mogelijke functies:

  • Junior onderzoeker 
  • Trainer/coach 
  • HRM-professional
  • Beleidsadviseur

Waar heeft de studie Psychologie mij gebracht?