Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is bewaard in Mijn studiekeuze.
Deze opleiding kan niet bewaard worden.
Je bent nog niet ingelogd in Mijn studiekeuze. Log in of maak een account aan om jouw opleidingen op te slaan.
Er gaat iets mis, probeer het later nog een keer.

Onderzoek de relatie tussen DNA en gedrag

Genes in Behaviour and Health

Om ons gedrag, welzijn en onze gezondheid goed te kunnen begrijpen en beïnvloeden, is verregaande kennis van de rol die onze genen hierbij (kunnen) spelen onontbeerlijk. Tijdens de tweejarige Research Master Genes in Behaviour and Health aan de Vrije Universiteit ga je na in hoeverre verschillen in mensen herleidbaar tot en verklaarbaar door ons DNA zijn en onderzoek je wat de invloed hierbij is van omgevingsfactoren.

Het Engelstalige en kleinschalige programma, dat gelinkt is aan het bekende tweelingenregister in Nederland, is uniek in ons land maar ook wereldwijd een van de weinige studies met een zo uitgebreid curriculum rond gedrag en genetica. De betrokken docenten zijn internationaal erkende experts en actieve onderzoekers.

Na deze studie ben je toegerust met kennis en begrip van onderzoeksmethoden die je in staat stellen hoogwaardig onderzoek te ontwikkelen en uit te voeren op het gebied van gedrags/moleculaire genetica en genetische epidemiologie. De meeste afgestudeerden vervolgen daarom hun carrière in wetenschappelijk onderzoek maar een loopbaan in biotech sectoren met de nadruk op gezondheid of medische technologie behoort natuurlijk ook tot de mogelijkheden.

Deze Research Master is een volledig Engelstalige studie. Op de Engelstalige webpagina vind je alle informatie over toelatingseisen, aanmelden, etc.