Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is opgeslagen in Mijn Studiekeuze.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.

Onderzoek de relatie tussen DNA en gedrag

Genes in Behaviour and Health (onderzoeksmaster)

Om ons gedrag, welzijn en onze gezondheid goed te kunnen begrijpen en beïnvloeden, is verregaande kennis van onze genen essentieel. Tijdens de tweejarige Research Master Genes in Behaviour and Health aan de Vrije Universiteit ga je na in hoeverre verschillen tussen mensen herleidbaar en verklaarbaar zijn door ons DNA en onderzoek je de invloed van omgevingsfactoren.

Het Engelstalige en kleinschalige programma van deze master is uniek in Nederland. Er zijn wereldwijd maar een handvol studies met een zo uitgebreid curriculum rondom gedrag en genetica. Daar komt nog bij dat we  verbonden zijn met het bekende tweelingenregister.

Toponderzoekers
Je krijgt les van internationaal erkende experts en actieve onderzoekers als Dorret Boomsma, Meike Bartels en Conor Dolan. Leer hen hier kennen.

Carrière in de wetenschap of in het bedrijfsleven
Na deze studie ben je toegerust met kennis en begrip van onderzoeksmethoden die je in staat stellen hoogwaardig onderzoek te doen op het gebied van gedrags/moleculaire genetica en genetische epidemiologie. De meeste afgestudeerden vervolgen hun carrière in wetenschappelijk onderzoek, maar een loopbaan in biotech sectoren met de nadruk op gezondheid of medische technologie behoort natuurlijk ook tot de mogelijkheden.

Deze Research Master is een volledig Engelstalige studie. Op de Engelstalige webpagina vind je alle informatie over toelatingseisen, aanmelden, etc.