Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is opgeslagen in Mijn Studiekeuze.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.

Social Psychology

Hoe worden onze gedachten, gevoelens en ons gedrag gevormd door onze sociale omgeving? En hoe geven we die omgeving vorm met onze geest? In de tweejarige Engelstalige Research Master Social Psychology aan de Vrije Universiteit Amsterdam ga je diepgaand in op evolutie, moraliteit en samenwerking.

De opleiding verdiept niet alleen je begrip van individuele psychologie, zoals genetica, neurowetenschappen, persoonlijkheid, emoties en gedrag. Je doet ook onderzoek naar bredere maatschappelijke thema's, zoals moreel en politiek gedrag, en de psychologische en ecologische invloeden op de samenwerking tussen mensen en groepen. 

Uniek en uitdagend programma
Dit unieke Engelstalige programma biedt een diepgaand inzicht in sociale psychologie, met de nadruk op algemene en basisprincipes van sociaal gedrag. Het doel is om deze principes uitdagend te begrijpen en verkennen.

Met een afgeronde Research Master Social Psychology heb je diverse carrièremogelijkheden, zoals promoveren, onderzoek doen, of lesgeven aan een universiteit of hogeschool. Of je gaat aan de slag in de particuliere sector als consultant, onderzoeker, marketingdirecteur of manager.

Toponderzoekers
Je krijgt college van toponderzoekers: prof. Daniel Balliet, prof. Paul van Lange, prof. Josh Tybur, prof. Jan-Willem van Prooijen, dr. Francesca Righetti, dr. Giuliana Spadaro, dr. Catherine Molho, dr. Karen Mortier, dr. Bibiana Armenta. Lees meer over onze docenten.

Belangrijke data
Deze research master start op 1 september.

Ontdek jouw studie Sociale Psychologie

De onderzoeksmaster Social Psychology stelt je in staat om de kennis en vaardigheden te ontwikkelen die je nodig hebt in elke fase van het onderzoeksproces. De cursussen bieden uitgebreide training in onderzoeksmethoden, statistieken, schrijven en het geven van presentaties. Bovendien krijg je een overzicht van de theoretische perspectieven die worden gebruikt om kritieke kwesties voor wetenschap en samenleving te begrijpen en aan te pakken.

Ontdek de studie-inhoud