Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is opgeslagen in Mijn Studiekeuze.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.

Social Psychology

De afdeling Experimentele en Toegepaste Psychologie van VU Amsterdam biedt getalenteerde studenten een uitdagende en unieke tweejarige Research Master Sociale Psychologie.

Dit programma biedt uitgebreide kennis op belangrijke terreinen van de sociale psychologie, met speciale aandacht voor algemene principes die de basis vormen van sociaal gedrag.

Toekomstgerichte benadering
Als je kiest voor de Research Master Social Psychology aan de VU Amsterdam, betekent dit dat je kiest voor een opleiding die verschillende disciplines integreert en samenbrengt. Denk aan de evolutiewetenschappen, ontwikkelingspsychologie, neurowetenschappen, gedragsgenetica, economie en politicologie. Verwacht een dynamische mix van biologische, cognitieve, neurowetenschappelijke en evolutionaire perspectieven die samenkomen in de studie van intrigerende sociaalpsychologische fenomenen, zoals communicatie, coöperatief gedrag, interpersoonlijke relaties, het ‘zelf’ en emoties. Laat je inspireren en ontwikkel een dieper begrip van de menselijke interactie!

De opleiding legt vanzelfsprekend de nadruk op onderzoeksvaardigheden, waarbij je profiteert van onze uitstekende onderzoeks- en studiefaciliteiten.

Meer dan theorie
In deze research masteropleiding ga je verder dan alleen theorie: je past de theoretische concepten actief toe om je kennis te vergroten. Je duikt dieper in thema's die bijdragen aan een verhoogd begrip van cruciale maatschappelijke vraagstukken, zoals klimaatverandering, reacties op vluchtelingen en conflicten tussen groepen.

Kleine studiegroepen
Verwacht onderwijs in kleine groepen en voer individuele gesprekken met je professoren. Laat je leiden door toonaangevende sociaal psychologen tijdens cursussen en workshops. Maar dat is niet alles; verbeter je academische vaardigheden met uitgebreide trainingen, zoals geavanceerd experimenteel onderzoek en presentatietechnieken.

Bekijk het schema van dit programma (Engelstalig).

Ontdek onze toponderzoekers
Nieuwsgierig naar de gezichten achter jouw onderwijs? Ontdek meer over onze docenten.

1e jaar

In het eerste jaar volg je vier theoretische vakken, waaronder één keuzevak naar jouw interesse. Daarnaast volg je twee expertworkshops, drie cursussen academische vaardigheden en voer je een onderzoeksproject uit over een onderwerp van je eigen interesse. 

Aanvullende informatie over de inhoud van de vakken in het eerste jaar (Engelstalig).

Studiegids
Voor meer informatie zie de studiegids.

2e jaar

In het tweede studiejaar volg je drie theoretische vakken, waaronder een keuzevak naar jouw interesse, en volg je ook twee praktische workshops voor experts. Het programma wordt afgesloten met het schrijven van je masterscriptie, gebaseerd op twee onderzoeksprojecten.

Aanvullende informatie over de inhoud van de vakken in het tweede jaar (Engelstalig).

Studiegids
Voor meer informatie zie de studiegids.

Graduate School Faculteit Gedrags- en Bewegingswetenschappen

Wil jij promoveren? Ontdek meer over de doelen en activiteiten van de Graduate School en het PhD-traject, de PhD Education Committee (PEC), en de structuur van de Graduate School.