Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is opgeslagen in Mijn Studiekeuze.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.

Social Psychology

Afgestudeerd als psycholoog, en dan?

Als afgestudeerde in de sociale psychologie heb je niet alleen uitstekend inzicht in het menselijk gedrag, je krijgt ook training in geavanceerde onderzoeksmethoden, academische schrijfvaardigheden en presentatievaardigheden. Dit brede pakket geeft je uitstekende carrièrevooruitzichten.

Overal ter wereld
Onze alumni werken overal ter wereld. Meer dan de helft van onze afgestudeerden blijft werkzaam in de universitaire wereld, waar zij als onderzoekers of promovendi aan de slag gaan in laboratoria of universiteiten over de hele wereld. Andere afgestudeerden nemen regelmatig leidinggevende of andere posities in binnen bedrijven (bijv. McKinsey, NS, ING), onderzoeksinstellingen (bijv. TNO) en gemeentes (bijv. Gemeente Amsterdam) of ministeries (bijv. Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport).

Wat kun je doen na je Master?

Je gaat werken in de academische wereld

Een diploma in Social Psychology legt een stevige academische basis voor diverse carrières. Door de betrokkenheid van veel van onze alumni bij onderzoek en het geven van lessen aan universiteiten of hogescholen, ben je goed voorbereid op geavanceerd promotieonderzoek. Onze afgestudeerden vinden niet alleen posities op psychologieafdelingen, maar ook in minder gangbare vakgebieden zoals cognitiewetenschappen, economie en marketing, bedrijfskunde, onderwijs, politieke wetenschappen, rechtsgeleerdheid, gezondheidswetenschappen en geneeskunde.

Je gaat werken buiten de academische wereld

Je kunt ook een baan in de particuliere sector overwegen, bijvoorbeeld als consultant, onderzoeker, marketingdirecteur of manager. Als psycholoog kun je ook aan de slag bij overheid of non-profitorganisaties. Daar houd je je bezig met het bedenken en beoordelen van beleid of programma's op terreinen als onderwijs, conflictoplossing en milieubescherming. Onze oud-studenten werken op diverse plekken, zoals ministeries, bedrijven, onderwijsinstellingen, gemeenten, justitiestudies, rechten, onderzoeksinstituten, HR-management en consultancy.

Waar heeft de Research Master Social Psychology ons gebracht?