Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is opgeslagen in Mijn Studiekeuze.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.

Explore the intricacies of brain and cognition

Cognitive Neuropsychology (onderzoeksmaster)

Hoe verwerken we informatie van onze zintuigen? Welke neurale mechanismen liggen ten grondslag aan functies zoals geheugen, taal en redeneren? Waarom kan hersenschade invloed hebben op hoe we bewegen, spreken of denken? Wij mensen zitten vol mysteries. We hoeven maar naar onze vrienden, collega’s of klasgenoten te kijken om te begrijpen dat er meer achter hen zit dan wat we aan de buitenkant waarnemen. Wat gaat er om in hun hoofden? Waar denken ze aan? Hoe voelen ze zich werkelijk?

Al decennia lang proberen twee disciplines de werking van brein en geest te bevatten: de cognitieve psychologie en de klinische neuropsychologie.

De cognitieve psychologie onderzoekt onze mentale processen, zoals geheugen, aandacht en waarneming, en de klinische neuropsychologie onderzoekt hoe een neurologische stoornis of hersenschade invloed heeft op hoe we denken, voelen en handelen in het dagelijks leven. Beide vakgebieden helpen ons begrijpen hoe geest, brein en gedrag op elkaar inwerken: patiënten uit de neuropsychologie helpen onthullen hoe het brein normaliter werkt, terwijl theorieën over mentaal functioneren uit de cognitieve psychologie te kennen helpen geven hoe zulke patiënten het beste behandeld kunnen worden.

Deze tweejarige onderzoeksmaster Cognitive Neuropsychology is het enige onderzoeksgerichte opleidingsprogramma in Nederland dat beide disciplines combineert om te bevatten hoe de ongrijpbare processen die zich afspelen in onze geest verband houden met de structuur en functie van ons brein.

Wil je meer weten over deze Engelstalige opleiding? Check dan de Engelse versie van onze website!