Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is bewaard in Mijn studiekeuze.
Deze opleiding kan niet bewaard worden.
Je bent nog niet ingelogd in Mijn studiekeuze. Log in of maak een account aan om jouw opleidingen op te slaan.
Er gaat iets mis, probeer het later nog een keer.

Betere beslissingen voor een betere wereld

Philosophy, Politics and Economics (PPE)

Na de bachelor kiezen veel studenten ervoor om door te studeren. Zij gaan door met een master in een van de drie disciplines, of een gerelateerd thema als global ethics, environmental policy of development studies.

Studenten met een PPE-diploma op zak zijn uitstekende opiniemakers en besluitvormers vanwege hun kritische blik, probleemoplossend vermogen en de interdisciplinaire inzichten die ze tijdens de bachelor eigen hebben gemaakt. Wat je ook kiest, je carrièreperspectieven zijn veelbelovend. Kijk naar onze alumni data voor meer inspiratie. 

Wat kun je doen na je opleiding

Je gaat door met studeren

Je kunt uiteraard je studie vervolgen met een master in een van de drie disciplines, maar dat is niet de enige optie. Je kunt ook kiezen voor een aanverwante discipline aan de VU, elders in Nederland of aan een universiteit in het buitenland. Je kunt een master kiezen in een van de volgende domeinen:

Je gaat werken

Als je je bachelordiploma PPE hebt behaald ben je klaar voor een mooie carrière als politicus, consultant bij een denktank, reporter of journalist, onderzoeker bij een academisch instituut, of als directeur bestuurder in een commerciële instelling of een non-profit organisatie. 

De opleiding PPE heeft een waardevol netwerk en er zijn veel mogelijkheden om nieuwe mensen en organisaties te leren kennen. De vele gastsprekers - waaronder academici, politici, activisten, reporters en bankiers -  geven je allemaal een kijkje in de keuken van hun carrière.