Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is opgeslagen in Mijn Studiekeuze.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.

Betere beslissingen voor een betere wereld

Philosophy, Politics and Economics (PPE)

Analyseer maatschappelijke problemen

Het PPE-studieprogramma bestaat uit interactieve seminars over grote actuele vraagstukken. Je onderzoekt jouw standpunt, discussieert over mogelijke oplossingen en analyseert het politieke systeem. Je bekijkt maatschappelijke problemen vanuit een groter perspectief. Zo kijk je bijvoorbeeld naar klimaatverandering vanuit een economische en ethische bril en onderzoek je de issues die een monopolie met zich meebrengt.

Studenten specialiseren zich vanaf het tweede jaar in twee van de drie disciplines. Voor zeer getalenteerde studenten is het echter ook mogelijk om deel te nemen aan het Honoursprogramma (30 ECTS). Hiervan zijn twee varianten: het interne honoursprogramma, waarbij je alle drie de PPE-disciplines volgt, of het extern honoursprogramma. Voor dit laatste volg je in het tweede jaar extra vakken bij een andere faculteit van de VU, of bij een andere universiteit.

PPE is een internationale community: 50% van de studenten komt uit het buitenland en iedereen bekijkt uitdagingen vanuit een internationaal perspectief. Dat is belangrijk aangezien bijna alle PPE-studenten een semester volgen aan een partneruniversiteit in het buitenland - in de VS, Europa, Azië of Zuid-Afrika. Het John Stuart Mill College heeft een eigen verdieping in het hoofdgebouw van de VU. Hierdoor kunnen studenten het levendige VU-campusleven ervaren terwijl ze profiteren van de studieruimtes die alleen beschikbaar zijn voor PPE-studenten. Ook biedt het college ruimte voor sociale evenementen en extracurriculaire activiteiten, georganiseerd door coördinatoren, (PhD)studenten en PPE's eigen studievereniging KallioPPE.

De startdatum van deze opleiding is 1 september.

Studie in Cijfers

Kies een afstudeerrichting

Filosofie

Wil je je specialiseren in filosofie? Kies filosofie dan als een van je tracks in het tweede jaar en ontdek hieronder welke vakken je dan volgt.

Politicologie

Wil je je specialiseren in politicologie? Kies politicologie dan als een van je tracks in het tweede jaar en ontdek hieronder welke vakken je dan volgt.

Economie

Wil je je specialiseren in economie? Kies economie dan als een van je tracks in het tweede jaar en ontdek hieronder welke vakken je dan volgt.

Verander je toekomst met de studie Politics, Philosophy and Economics

Verander je toekomst met de studie Politics, Philosophy and Economics

Na de bacheloropleiding kun je je specialiseren door een masteropleiding te volgen. Als afgestudeerd beleidsexpert kun je aan de slag als beleidsmedewerker, consultant, journalist, of wetenschapper bij banken, consultancy bedrijven, overheid, politieke denktanks of academische instituten.

Ontdek je toekomstperspectief
Groepje mensen, een vrouw kijkt in de camera, op de achtergrond hoge kantoorgebouwen