Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is opgeslagen in Mijn Studiekeuze.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.

Betere beslissingen voor een betere wereld

Philosophy, Politics and Economics (PPE)

Het PPE-programma biedt een dynamisch academisch curriculum waarin je maatschappelijke uitdagingen onderzoekt door een interdisciplinaire lens. Dit stelt je in staat om deze uitdagingen vanuit meerdere dimensies te begrijpen en potentiële oplossingen te evalueren. Onze onderwijsmethodologie combineert boeiende colleges met kleinschalige interactieve werkgroepen waarin je actief kunt discussiëren en presentatievaardigheden ontwikkelt.

In het eerste jaar legt ons programma een sterke PPE-basis met vakken als Ethics, Micro- en Macroeconomics, Comparative Politics, ondersteund door belangrijke analytische methodologievakken zoals Wiskunde, Logica en Statistiek.

In het tweede jaar focus je op twee disciplines/tracks, waardoor je een persoonlijke toets aan je opleiding toevoegt. Uitzonderlijke studenten kunnen ons Honours-programma volgen, waarmee je je opleiding verder kunt verdiepen en verbreden.

In het derde jaar heb je de unieke mogelijkheid om in het buitenland te studeren aan een van de partneruniversiteiten van de VU Amsterdam. Onze wereldwijde educatieve samenwerkingen bevinden zich in Noord-Amerika, Europa, Azië, Afrika en Australië. Als alternatief kun je een stage van 5 maanden volgen. Na terugkeer naar het John Stuart Mill College rond je je studie af met een Policy of Methods vak, de bachelor thesis en de laatste PPE in Practice.

Om jouw academisch traject te ondersteunen, biedt ons PPE-programma, geleid door de Decaan, een ondersteunende en aandachtige studieomgeving. Drie track coördinatoren voor Filosofie, Economie en Politicologie zorgen voor een soepele gang van zaken binnen elke track. Ons dynamische team van promovendi, dat betrokken is bij zowel onderzoek als onderwijs, brengt de nieuwste inzichten naar het klaslokaal tijdens de kleinschalige werkgroepen. PPE onderscheidt zich verder door een eigen Studieadviseur te hebben die je begeleidt op je educatieve pad, en een Program Officer die zorgt voor een soepele werking en promotie van het programma. Lees meer over ons team op de John Stuart Mill College website.

Kies een afstudeerrichting

Filosofie

Wil je je specialiseren in filosofie? Kies filosofie dan als een van je tracks in het tweede jaar en ontdek hieronder welke vakken je dan volgt.

Politicologie

Wil je je specialiseren in politicologie? Kies politicologie dan als een van je tracks in het tweede jaar en ontdek hieronder welke vakken je dan volgt.

Economie

Wil je je specialiseren in economie? Kies economie dan als een van je tracks in het tweede jaar en ontdek hieronder welke vakken je dan volgt.

Verander je toekomst met de studie Philosophy, Politics and Economics

Verander je toekomst met de studie Philosophy, Politics and Economics

Na de bacheloropleiding kun je je specialiseren door een masteropleiding te volgen. Als afgestudeerd beleidsexpert kun je aan de slag als beleidsmedewerker, consultant, journalist, of wetenschapper bij banken, consultancy bedrijven, overheid, politieke denktanks of academische instituten.

Ontdek je toekomstperspectief
Groepje mensen, een vrouw kijkt in de camera, op de achtergrond hoge kantoorgebouwen