Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is opgeslagen in Mijn Studiekeuze.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.

Betere beslissingen voor een betere wereld

Philosophy, Politics and Economics (PPE)

In wat voor wereld willen we leven? Hoe kan de samenleving worden georganiseerd om rechtvaardigheid te bevorderen? Met welke uitdagingen worden democratieën momenteel geconfronteerd? Wat zijn de onderliggende oorzaken van economische crises? Hoe formuleer je een klimaatbeleid dat zowel vooruitstrevend als haalbaar is?

Tijdens de kleinschalige, Engelstalige en intensieve bacheloropleiding Philosophy, Politics and Economics (PPE), doe je de kennis en vaardigheden op die je nodig hebt om de meest urgente maatschappelijke vraagstukken aan te pakken. PPE biedt een samenhangende reeks vakken die de fundamenten vormen binnen de disciplines filosofie, politicologie en economie, aangevuld met interdisciplinaire vakken genaamd ‘PPE in Practice’.

Wil je weten hoe het studeren van PPE aan de VU verschilt van andere programma’s, bekijk dan de 6 redenen om Philosophy, Politics and Economics (PPE) te studeren aan de VU

PPE is meer dan enkel een opleiding, we vormen een hechte gemeenschap! Al het onderwijs vindt plaats binnen de muren van het John Stuart Mill College (JSMC), een college met zijn eigen faciliteiten op de vierde verdieping van het hoofdgebouw van de Vrije Universiteit Amsterdam. Bekijk onze nieuwsberichten voor meer informatie over recente activiteiten. Of volg ons op Instagram om een betere indruk te krijgen over de gang van zaken bij het JSMC.

PPE heeft een eigen, actieve studievereniging genaamd KallioPPE. Volg hen op Instagram en lees/luister naar PPE Encounters’ nieuwsbrieven en podcasts.

Ontdek jouw studie Philosophy, Politics and Economics

In de bachelor ga je aan de slag met de drie disciplines en leer je ook ze toe te passen op uitdagende maatschappelijke thema’s zoals klimaatverandering, welzijnsbeleid, marktethiek en de formatie van politieke coalities. Daarnaast krijg je wiskundige theorieën en methoden onder de knie die je nodig hebt om je analytische vaardigheden te verbeteren.

Ontdek de studie-inhoud

Verander je wereld, studeer Philosophy, Politics and Economics

Studeren aan de VU

Accreditaties