Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is opgeslagen in Mijn Studiekeuze.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.

Doorgrond juridische, politieke en ethische dilemma’s

Law and Politics of International Security

Heb je Rechten gestudeerd en wil je de politieke context beter begrijpen? Heb je een achtergrond in de internationale politiek maar vraag je je af hoe het recht politieke beslissingen beïnvloedt? Of studeer je  Liberal Arts en wil je je specialiseren?

In de masteropleiding Law and Politics of International Security combineer je rechten en politiek met de nadruk op internationale veiligheid. Oorlog en vrede, terrorisme, mensenrechten, strafrecht: actuele onderwerpen en maatschappelijk relevant. Dit zorgt voor een aantrekkelijk beroepsperspectief.

Als je deze opleiding aan de VU hebt afgerond, ben je breed inzetbaar op het gebied van internationale veiligheid. Je kunt bijvoorbeeld uiteindelijk aan de slag als juridische adviseur bij het leger of het Rode Kruis, als diplomaat bij het Ministerie van Buitenlandse zaken of een internationale organisatie zoals de Verenigde Naties. De master Law and Politics of International Security is ook een goede voorbereiding op een wetenschappelijke loopbaan. Ongeveer een kwart van de afgestudeerden gaat promotieonderzoek doen aan een universiteit of onderzoeksinstituut.

Gedetailleerde informatie over de master, toelatingseisen en aanmelden is in het Engels beschikbaar: Law and Politics of International Security

Verander Je Wereld, Studeer Law and Politics of International Security