Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is opgeslagen in Mijn Studiekeuze.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.

Bekijk conflictgerelateerde criminaliteit vanuit elke hoek

International Crimes, Conflict and Criminology

In een steeds complexere en geglobaliseerde wereld zijn oorlog, terrorisme en criminaliteit met elkaar verweven. In de master International Crimes, Conflict and Criminology onderzoek je hoe conflicten tot plundering, moord, rekrutering van kindsoldaten, genocide en zelfs terrorisme leiden.

Let op: deze master hanteert 31 maart als aanmelddeadline

Grensoverschrijdende misdrijven zoals mensenhandel, ontvoeringen en misdrijven tegen dieren in het wild zijn helaas niet uitzonderlijk. Internationale organisaties, ngo's en overheden worden geconfronteerd met vragen over hoe deze criminele handelingen kunnen worden voorkomen, hoe men erop dient te reageren en hoe om te gaan met de schadelijke gevolgen ervan. Maar door een gebrek aan kennis komen effectieve reacties vaak nooit van de grond.

Dit masterprogramma is op verschillende manieren uniek: letterlijk omdat het door geen enkele andere universiteit ter wereld wordt aangeboden. Maar ook in de reikwijdte, omdat je inzichten en methodologieën uit verschillende disciplines leert combineren: criminologie, recht, psychologie, sociologie en politicologie. En tot slot ligt de VU Amsterdam dicht bij Den Haag - de thuisbasis van het Internationaal Gerechtshof van de VN en het Internationaal Strafhof - de juridische hoofdstad van de wereld. Dit programma bereidt je echt voor op een internationale carrière in het veld.

Gedetailleerde informatie over de master, toelatingseisen en aanmelden is in het Engels beschikbaar

Verander Je Wereld, Studeer International Crimes, Conflict and Criminology