Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is opgeslagen in Mijn Studiekeuze.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.

Ontrafel het verleden, het heden en de toekomst van onze planeet

Ontrafel het verleden, heden en de toekomst van planeet Aarde


Tijdens de master Earth Sciences onderzoek je het systeem Aarde en bestudeer je de invloed die gebergtes, grond, water, lucht en levende organismen op elkaar en de Aarde hebben. Je kijkt ook naar de gevolgen van het handelen van  de mens op het klimaat, zowel in het verleden als het heden en wat dat betekent voor de toekomst.

Met de tweejarige, Engelstalige master Earth Sciences aan de VU Amsterdam kun je een bijdrage leveren aan oplossingen voor de complexe problemen waar onze planeet mee te maken heeft. De master integreert de verschillende natuurwetenschappelijke vakgebieden, maar heeft ook verbindingen met sociale wetenschappen. De master heeft drie specialisaties: 

  • Geology and Geochemistry
  • Earth and Climate
  • Global Environmental Change and Policy

Na je master kun je gaan werken bij een adviesbureau, overheidsinstelling of in de industrie. Je kunt ook besluiten om je academische carrière in Nederland of het buitenland voort te zetten als PhD student; of je gaat lesgeven op een middelbare school. 

Meer informatie over deze master vind je op de Engelstalige website van de master Earth Sciences. De toelatingseisen en informatie over aanmelden vind je op de pagina Admissions