Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is bewaard in Mijn studiekeuze.
Deze opleiding kan niet bewaard worden.
Je bent nog niet ingelogd in Mijn studiekeuze. Log in of maak een account aan om jouw opleidingen op te slaan.
Er gaat iets mis, probeer het later nog een keer.

Word een all-round econoom

In de master Economics aan de Vrije Universiteit Amsterdam ga je aan de slag met uitdagende cases en leer je alles over verschillende economische theorieën en modellen. Je weet hoe je verschillende analysemethoden kunt inzetten om oplossingen te bedenken voor praktijksituaties.

Zorgt de EU voor een stabiele economie? Op welke manier kan onderwijs betaalbaar blijven? Moet de overheid ingrijpen in arbeidseconomische kwesties of juist niet? Wat is de rol van de overheid in de arbeidseconomie? 

In de fulltime eenjarige Engelstalige opleiding Economics leer je data te gebruiken om de samenleving te begrijpen en de invloed van verschillende factoren te analyseren, te duiden en met elkaar te verbinden. Je kunt je specialiseren in het vakgebied van jouw interesse. Maatschappelijke uitdagingen, klimaatverandering, arbeidsvraagstukken, veiligheid, gezondheidszorg en internationale vraagstukken bekijk je vanuit economisch perspectief. 

Deze master heeft zes specialisaties:

Development Economics
Global Challenges
International and Macroeconomic Policy
Market Analytics
Public Policy

Na het afronden van de master kun je als beleidsadviseur of analist gaan werken bij de overheid en ben je als econoom van toegevoegde waarde in een onderzoeksteam van wetenschappers en analisten. 

Ben je geïnteresseerd in deze opleiding? Kijk voor uitgebreide informatie op de Engelstalige pagina.