Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is opgeslagen in Mijn Studiekeuze.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.

Word een all-round econoom

In de master Economics aan de Vrije Universiteit Amsterdam ga je aan de slag met uitdagende maatschappelijke problemen en leer je alles over verschillende economische theorieën en modellen. Je weet hoe je verschillende analysemethoden kunt inzetten om oplossingen te bedenken voor praktijksituaties.

Zorgt de EU voor een stabiele economie? Op welke manier kan de gezondheidszorg betaalbaar blijven? Wie profiteren van globalisering? Hoe kan de overheid zorgen voor een duurzamere maatschappij? 

In de fulltime eenjarige Engelstalige opleiding Economics leer je data te gebruiken om de samenleving te begrijpen en de invloed van verschillende factoren te analyseren, te duiden en met elkaar te verbinden. Je kunt je specialiseren in het vakgebied van jouw interesse. Maatschappelijke uitdagingen, klimaatverandering, ongelijkheid, armoede, gezondheidszorg en vergrijzing bekijk je vanuit economisch perspectief. 

Deze master heeft vijf specialisaties:

Development Economics
Global Challenges
International and Macroeconomic Policy
Market Analytics
Public Policy

Na het afronden van de master kun je als beleidsadviseur of analist gaan werken bij de overheid en ben je als econoom van toegevoegde waarde in een onderzoeksteam van wetenschappers en analisten. 

Ben je geïnteresseerd in deze opleiding? Kijk voor uitgebreide informatie op de Engelstalige pagina.