Inspiratievideo's VU collega’s over activerend blended onderwijs

Laatst gewijzigd op 15 augustus 2022
Laat je inspireren door VU collega’s over het toepassen van activerend blended onderwijs

Chiel van der Veen

Studenten activeren door intensieve discussies - activerend blended onderwijs volgens Chiel van der Veen, universitair docent onderwijswetenschappen. In zijn praktijkvoorbeeld laat hij zien hoe je studenten tijdens de werkgroepen activeert met intensieve interactie.  Bekijk zijn verhaal hier.

Anne de Bruijn

De flipped classroom-methode om studenten te activeren - activerende blended onderwijs volgens Anne de Bruijn, universitair docent Onderwijswetenschappen. Haar praktijkvoorbeeld gaat over het activeren van studenten door ze voor de bijeenkomsten, interactief online stof te laten bestuderen met het online programma FeedbackFruits. Bekijk haar verhaal hier.

Rosa Pols

De eenvoudige exit-slip techniek om studenten bij het leerproces te betrekken - activerend blended onderwijs volgens junior docent Rosa Pols. Haar praktijkvoorbeeld gaat over het activeren van studenten om na te denken over hoe veilig en gezien ze zich voelen in de huidige studentengroep en tijdens vak. Bekijk haar verhaal hier.

Christine Moser

Studenten werken groepsgewijs aan een selectie van de literatuur en wisselen daarna de kennis uit - activerend blended onderwijs volgens Christine Moser, universitair hoofddocent Organisatiewetenschappen bij de School of Business and Economics. Bekijk haar verhaal hier.

Jos Akkermans

Studenten ontwikkelen wetenschappelijk onderbouwde oplossingen voor vragen uit de praktijk - activerend blended onderwijs volgens Jos Akkermans, universitair hoofddocent Recruitment & Selection bij de School of Business and Economics. Bekijk zijn verhaal hier.

Lenneke Sprik

Studenten activeren met kennisclips - activerend blended onderwijs volgens Lenneke Sprik, docent internationale veiligheid. In haar praktijkvoorbeeld vertelt ze hoe ze kennisclips inzet waarin ze de hoofdlijn van de stof uitlegt. Bekijk haar verhaal hier.

Ilja Cornelisz

Studenten krijgen de regie over hun leerproces - activerend blended onderwijs volgens Ilja Cornelisz, universitair hoofddocent Onderwijswetenschappen. Hij zorgt ervoor dat het voor studenten heel duidelijk is wat ze elke week moeten doen en biedt de stof op meerdere manieren aan. Bekijk zijn verhaal hier.

Ana Cassanti

Zorgen voor een inclusieve leeromgeving met de mixed classroom - activerend blended onderwijs volgens Ana Cassanti, juniordocent bij het Instituut voor milieuvraagstukken. Haar praktijkvoorbeeld gaat over het activeren van studenten om na te denken over onderlinge verschillen en overeenkomsten door het gebruik van Mixed Classroom-strategieën. Bekijk haar verhaal hier.

Pim Klaasen

Studenten stellen vragen aan externe experts - activerend blended onderwijs volgens Pim Klaasen, universitair docent bij het Athena Instituut. Zijn praktijkvoorbeeld gaat over het activeren van studenten door ze vragen te laten voorbereiden voor experts van buiten de VU (dus de toekomstige collega’s van de studenten). Bekijk zijn verhaal hier.

Compilatievideo docenten over activerend onderwijs

In deze compilatievideo vertellen een viertal VU docenten over hun visie op activerend onderwijs.

Werkt de video niet? Bekijk deze dan via het youtubekanaal van de VU

Kunnen wij je helpen?

Bezoekadres VU Onderwijswerkplaats