Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is opgeslagen in Mijn Studiekeuze.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.

Faculteit der Geesteswetenschappen

Faculteit der Geesteswetenschappen

Geesteswetenschappen gaat over ons denken en doen. Vroeger, nu, en in de toekomst.

Door kritisch na te denken over onze taal, geschiedenis en cultuur, begrijpen we de huidige maatschappij beter en pakken we de uitdagingen van de toekomst aan. Bij Geesteswetenschappen aan de Vrije Universiteit Amsterdam doen we dit vanuit een maatschappelijk betrokken en ondernemende houding. Wetenschappelijke kennis passen wij, en onze studenten, ook buiten de muren van de universiteit toe. 

Dat wat mensen denken en doen, dachten en deden, kan nooit in één discipline gevangen worden. Daarom werken wij samen met andere disciplines en werken we internationaal. Want sámen komen we tot creatieve oplossingen die bijdragen aan een betere en gelijkere wereld en een duurzame toekomst. Dat is de plus van Geesteswetenschappen aan de Vrije Universiteit Amsterdam.

Ontdek de verhalen

Ontdek de verhalen

Frédérique ter Brugge studeerde Kunst- en Architectuurgeschiedenis aan de VU en is directeur van het Amsterdam Light Festival. “We halen bezoekers uit het alledaagse, uit hun vertrouwde denkpatronen. Open je geest en laat je verbeelding werken!” Lees het interview met haar en vele andere wetenschappers en alumni in idea.

Open het magazine idea
Frédérique ter Brugge

Teaching robots to talk

'Wij zien taal als een referentiesysteem dat mensen en systemen verbindt met hun perceptie van de wereld. In onze onderzoeksprojecten over communicatieve robots proberen we robots te bouwen die met mensen communiceren in levensechte situaties.'

Hoe verwijst taal naar de werkelijkheid? Hoe gebruiken we taal en context om elkaar te begrijpen? Wat kunnen we hierover leren door AI te leren praten? 

Piek Vossen en zijn team zoeken naar de antwoorden.

Uitgelicht

Over de faculteit

Wil je meer weten?

Neem gerust contact met ons op

afdelingensecretariaat.fgw@vu.nl
Het afdelingensecretariaat bevindt zich in het Hoofdgebouw van de VU, kamernummer 12A-68.

Algemene vragen over inschrijven of collegegeld?

Stuur een e-mail naar studentenbalie@vu.nl