Interdisciplinaire perspectieven op de cultuur van de oudheid

Classics and Ancient Civilizations: Research

Wil jij de oudheid bestuderen in een inspirerende onderzoeksomgeving? En wil jij verder kijken dan jouw eigen discipline? Dan is de research master Classics and Ancient Civilizations aan de VU Amsterdam de studie voor jou!

Wat de research master aan de Vrije Universiteit Amsterdam speciaal maakt, is dat studenten een op maat gemaakt programma volgen. Hierdoor krijgen studenten goede persoonlijke begeleiding van hun mentoren.

Na het afronden van Classics and Ancient Civilizations ben je een vaardig onderzoeker in het veld van Oudheidstudies. Je bent in staat om een onderzoeksthema interdisciplinair te benaderen.

Als afgestudeerde kan je ervoor kiezen om in de academische wereld te blijven. Onze research master is namelijk het ideale opstapje voor een academische carrière in de Oudheidstudies. Wil je liever een andere weg inslaan? Onze alumni werken ook als consultants bij archeologische bedrijven of de overheid.

De Faculteit der Geesteswetenschappen biedt twee research masters aan:

De Classics and Ancient Civilizations Research Master is Engelstalig. Geïnteresseerd in deze studie? Kijk voor uitgebreide informatie op de Engelstalige pagina. Daar vind je ook de toelatingseisen en meer informatie over aanmelden.