Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is opgeslagen in Mijn Studiekeuze.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.

Ontwikkel je tot coachende begeleider

Wil je je ontwikkelen tot een coachende begeleider met een onderzoekende houding en een focus op gedifferentieerde instructie? Deze opleiding stelt je in staat om docententeams te begeleiden bij professionalisering met Lesson Study. Doordat praktijk en theorie tegelijk worden aangeboden, kun je direct aan de slag met een team.

Lesson Study-VU: door samenwerken de les versterken
In het huidige onderwijs – zeker sinds de komst van passend onderwijs - vragen docenten zich steeds vaker af hoe ze de kwaliteit van de lessen kunnen verbeteren en goed aan kunnen laten sluiten bij de onderwijsbehoeften van de leerlingen. Lesson Study is een krachtige methodiek die aansluit op dit vraagstuk. Deze professionaliseringsmethodiek is effectief in alle lagen van het onderwijs. Een docententeam werkt in een professionele leergemeenschap aan het cyclisch ontwerpen en uitvoeren van gedifferentieerde lessen. Lesson Study zorgt voor een frisse blik op de onderwijsbehoeften van leerlingen, verdieping van (vak)didactische kennis en uitbreiding van het handelingsrepertoire. Meer informatie over Lesson Study-VU.

Procesbegeleider Lesson Study
Bij een Lesson Study cyclus gaat een team van circa vijf docenten tijdens zes bijeenkomsten aan de slag met het ontwerpen, uitvoeren, observeren, evalueren en bijstellen van een les. Een procesbegeleider Lesson Study geeft de bijeenkomsten vorm en bewaakt het leerproces van het team. Met kritische vragen zorgt de procesbegeleider voor verdieping, reflectie en inhoudelijke discussies. De procesbegeleider laat individuen tot zijn recht komen en brengt het docententeam professioneel en inhoudelijk nader tot elkaar.

Voor wie?
De opleiding is geschikt voor docenten en andere onderwijsprofessionals uit het primair en voortgezet onderwijs, het mbo, hbo en wo, met interesse voor de rol van procesbegeleider Lesson Study. Daarnaast is de opleiding geschikt voor schoolbegeleiders, -opleiders en -adviseurs.

Meer over deze opleiding

Inhoud
Resultaat
Data, kosten en contact

Deelnemers over deze opleiding

Contact en meer informatie

Inhoudelijke vragen

Heb je vragen over de opzet of inhoud van de opleiding? Neem dan contact op met docent Tirza Bosma via t.bosma@vu.nl 

Of bel Tirza op 020 598 51 62

Praktische vragen

Heb je vragen over plaatsing of betaling? Mail dan lerarenacademie@vu.nl

Of bel op maandag en woensdag tussen 9.00 en 16.00 uur naar 020 59 89279.