Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is opgeslagen in Mijn Studiekeuze.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.

Covid19 maatregelen binnen de VU

Alle informatie over de coronamaatregelen binnen de VU, aangevuld met de veelgestelde vragen aan HOVO over deelname aan een cursus online of op de VU.

UPDATE 13 MAART 2023

Het kabinet geeft sinds 10 maart geen adviezen meer die alleen gericht zijn op corona. Wel geeft de overheid adviezen om luchtwegvirussen, zoals griep, verkoudheid en corona, te voorkomen. Op de VU volgen we de kleurcodes voor het hoger onderwijs.

Huidige situatie: donkergroen 

Op de VU gelden de volgende adviezen:

  • Blijf thuis bij ziekte.
  • Vermijd fysiek contact met mensen die gevoelig zijn voor luchtweginfecties.
  • Hoest en nies in de elleboog én was uw handen vaak en goed.
  • Zorg voor voldoende ventilatie in binnenruimtes.

    Alle informatie over thuisblijven in isolatie vind u op deze pagina van de rijksoverheid.

Kijk voor alle maatregelen van de VU op VU -coronavirus-updates. Hier vindt u ook een toelichting van de kleurcodes voor het hoger onderwijs.

Wilt u zich aanmelden voor een cursus? Kijk dan bij de cursusomschrijving (data en contact) of het onderwijs hybride, online of louter klassikaal is. Wilt u weten wat deze begrippen betekenen voor de cursussen van HOVO? Kijk dan eerst op Hoe werkt online en hybride onderwijs bij HOVO?)


Veelgestelde vragen door HOVO-cursisten over deelname aan cursussen op de VU-campus en/of online 

Mag ik naar de VU campus voor onderwijs?
Heeft u gezondheidsklachten die kunnen wijzen op corona, bent u positief getest op corona? Kijk dan op Corona-updates. Hier vindt u ook de adviezen van de VU met betrekking tot de coronacrisis in Nederland, bijvoorbeeld als u positief getest bent op corona.

Ik ben positief op corona getest en mag het college niet live bijwonen. Is het mogelijk om online het college bij te wonen?
Bij cursussen die hybride worden gegeven (op de campus en live online) is het mogelijk om live online via het programma Zoom for Education het college alsnog bij te wonen. U vindt deze informatie bij de cursusbeschrijving op deze website onder Data en Contact. Omwille van privacy en auteursrecht worden er geen opnames gemaakt en/of gedeeld. Als de cursus alleen fysiek op de VU plaatsvindt is het uiteraard niet mogelijk om het college via Zoom bij te wonen. 

Ik heb ervoor gekozen om de cursus fysiek op de VU te volgen, maar wil hiervan afzien. Is dat mogelijk?
Bent u reeds ingeschreven voor een cursus die op de campus plaatsvindt en wilt u deze toch liever online volgen? Dat kan: als de cursus tegelijkertijd ook online plaatsvindt, kunt u via hovo@vu.nl vragen om uw inschrijving om te zetten van klassikaal naar online.
Wordt de cursus alleen klassikaal aangeboden? Dan is er geen mogelijkheid de cursus online te volgen. Er worden geen opnames gemaakt. Indien u wilt afzien van verdere deelname, gelden de normale annuleringsvoorwaarden.

Wat gebeurt er als onderwijs op de VU door coronamaatregelen (plotseling) niet meer mogelijk is?
Wanneer we opnieuw met beperkende maatregelen geconfronteerd worden, nemen we direct passende acties. Er wordt dan per cursus bekeken wat de beste oplossing is. Dat kan variëren van annuleren van de gehele cursus (indien deze nog niet is gestart) of van het resterende deel, tot een vervolg van de cursus online. U ontvangt hierover zo snel mogelijk bericht van ons.

Meer informatie

Ga naar de pagina Praktische informatie en contact voor informatie over aanmelding, annuleren, MijnHOVO, voorzieningen en bereikbaarheid van de VU campus, en andere praktische zaken.