Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is bewaard in Mijn studiekeuze.
Deze opleiding kan niet bewaard worden.
Je bent nog niet ingelogd in Mijn studiekeuze. Log in of maak een account aan om jouw opleidingen op te slaan.
Er gaat iets mis, probeer het later nog een keer.

Covid19 maatregelen binnen de VU

Alle informatie over de coronamaatregelen binnen de VU, aangevuld met de veelgestelde vragen aan HOVO over deelname aan een cursus online of op de VU.

UPDATE 16 MAART 2022

Sinds 16 februari waren er voor het hoger onderwijs bijna geen coronamaatregelen meer die ons onderwijs of werken/onderzoek op de campus belemmerde. Het kabinet heeft dinsdag 15 maart aangekondigd alle verplichte coronamaatregelen af te schaffen. Alle werkzaamheden en bijeenkomsten kunnen dus zonder beperkingen op de campus plaatsvinden.

Nu er geen actieve coronamaatregelen meer gelden schalen we ook de communicatie af. Mochten zich ontwikkelingen voordoen die van invloed zijn op de VU dan worden deze gedeeld op vu.nl/corona en op deze webpagina.

Wilt u zich aanmelden voor een cursus? Kijk dan bij de cursusomschrijving (data en contact) of het onderwijs hybride, online of louter klassikaal is. Wilt u weten wat deze begrippen betekenen voor de cursussen van HOVO? Kijk dan eerst op Hoe werkt online en hybride onderwijs bij HOVO?)


Veelgestelde vragen door HOVO-cursisten over deelname aan cursussen op de VU-campus en/of online 

Mag ik naar de VU campus voor onderwijs?
Heeft u gezondheidsklachten die kunnen wijzen op corona, bent u positief getest op corona?  Kijk dan op Corona: veelgestelde vragen. Hier vindt u ook de adviezen van de VU met betrekking tot de coronacrisis in Nederland, bijvoorbeeld als u positief getest bent op corona.

Ik ben positief op corona getest en mag het college niet live bijwonen. Is het mogelijk om online het college bij te wonen?
Bij cursussen die hybride worden gegeven (op de campus en live online) is het mogelijk om live online via het programma Zoom for Education het college alsnog bij te wonen. U vindt deze informatie bij de cursusbeschrijving op deze website onder Data en Contact. Omwille van privacy en auteursrecht worden er geen opnames gemaakt en/of gedeeld. Als de cursus alleen fysiek op de VU plaatsvindt is het uiteraard niet mogelijk om het college via Zoom bij te wonen. 

Ik heb ervoor gekozen om de cursus fysiek op de VU te volgen, maar wil hiervan afzien. Is dat mogelijk?
Bent u reeds ingeschreven voor een cursus die op de campus plaatsvindt en wilt u deze toch liever online volgen? Dat kan: als de cursus tegelijkertijd ook online plaatsvindt, kunt u via hovo@vu.nl vragen om uw inschrijving om te zetten van klassikaal naar online.
Wordt de cursus alleen klassikaal aangeboden? Dan is er geen mogelijkheid de cursus online te volgen. Er worden geen opnames gemaakt. Indien u wilt afzien van verdere deelname, gelden de normale annuleringsvoorwaarden.

Wat gebeurt er als onderwijs op de VU door coronamaatregelen (plotseling) niet meer mogelijk is?
Wanneer we opnieuw met beperkende maatregelen geconfronteerd worden, nemen we direct passende acties. Er wordt dan per cursus bekeken wat de beste oplossing is. Dat kan variƫren van annuleren van de gehele cursus (indien deze nog niet is gestart) of van het resterende deel, tot een vervolg van de cursus online. U ontvangt hierover zo snel mogelijk bericht van ons.

Snel navigeren website HOVO Amsterdam

Heeft u vragen? Kijk dan eerst op de pagina Praktische informatie en contact. Daar vindt u veel antwoorden over bijvoorbeeld online onderwijs, MijnHOVO, aanmelden en plaatsen, annuleren, de VU campus enzovoorts.