HOVO Programma's op startdatum

Bekijk hier alle HOVO cursussen, lezingen en studiedagen op datum.

Zoekt u een geschikte cursus, lezing of studiedag binnen uw interessegebied(en)? Ga dan naar het Cursusoverzicht, klik uw interesses aan bij ‘Filteren op’ en u ziet een selectie uit het complete aanbod.

oktober

Het nieuwe heelal: de mooiste resultaten van de Hubble-ruimtetelescoop (fysiek)
De Hubble-ruimtetelescoop heeft prachtige opnamen gemaakt van objecten aan de hemel. Wat hebben we daardoor ontdekt en wat leert Hubble ons over de kosmos?
12 oktober t/m 7 december 2022
Het nieuwe heelal: de mooiste resultaten van de Hubble-ruimtetelescoop (online)
17 oktober t/m 12 december 2022
Klassieke literaire romans en hun moderne verwerking (online)
Drie klassiekers en hun moderne verwerking: ontdek waarom een schrijver een klassieke roman navolgt en hoe de literatuur is veranderd in de tussentijd.
26 oktober t/m 30 november 2022
Geschiedenis en actualiteit van de Baltische staten en Finland (fysiek)
Aanmelden kan alleen nog voor de online cursus.
31 oktober t/m 12 december 2022
Geschiedenis en actualiteit van de Baltische staten en Finland (online)
Eeuwenlang hebben zij overheersingen gekend van Baltische Duitsers, Zweden, Denen, Polen en Russen. Wat is de geschiedenis van deze landen en welke invloed heeft deze op de actuele ontwikkelingen in het Noord-Oostelijke deel van de Europese Unie?
31 oktober t/m 12 december 2022

november

Herodotus' Historiën (fysiek)
Herodotos (circa 480-439 v. Chr.) stond in de Oudheid  bekend als baanbrekend journalist, denker, historicus en reiziger. Zijn indrukwekkende boek, Historiën, is grensverleggend en letterlijk grensoverschrijdend geweest.
2 november t/m 30 november 2022
Sterk en zwak bewijs in strafzaken (fysiek)
In elke strafzaak speelt bewijs een rol: is de verdachte bewezen schuldig? Aan de hand van (bekende) strafzaken kijken we naar bewijstheorie en -praktijk.
2 november t/m 7 december 2022
Cultuurgeschiedenis van het oude Griekenland, 5000 – 50 v.Chr. (fysiek)
Het Parthenon geldt als een van de hoogtepunten in de westerse kunst. Maar wat betekende dit gebouw voor de inwoners van Athene? En hoe plaatsen we het in zijn eigen tijd en context?
3 november t/m 15 december 2022
Het bouwwerk centraal: publieke werken (online)
Een verdieping in moderne architectuur aan de hand van bouwopgaven voor stadhuizen, ziekenhuizen, hotels, sportcomplexen, winkelcentra en universiteiten.
8 november t/m 13 december 2022
De Europese Unie, een waardengemeenschap of een waarde(n)loze handelsovereenkomst? (fysiek)
Waarom is de Europese Unie (EU) opgericht, welke pretenties hadden de oprichters, wat is daar van gerealiseerd en welke rol heeft de EU nu?
11 november t/m 16 december 2022
Oekraïne: een cultuurhistorische kennismaking met ‘Grensland’ (online)
Oekraïne is veel in het nieuws door de oorlog met Rusland. Dit geteisterde land kent een lange (cultuur)geschiedenis, met Europese en Russische invloeden.
11 november t/m 16 december 2022
Is de wereld niet stuk te krijgen? Maxim Osipov over eigen en andermans werk (fysiek)
Is de wereld niet stuk te krijgen? Dit is het thema dat de Russische schrijver en cardioloog Maxim Osipov onderzoekt in deze unieke, Engelstalige cursus.
18 november t/m 9 december 2022
Het vroeg-romantische pianorepertoire (fysiek)
In chronologische stappen behandelen we de pianomuziek, liederencycli en kamermuziek van Beethoven, Chopin, Liszt en anderen, vooral door te luisteren.
25 november 2022 t/m 27 januari 2023

Snel navigeren website HOVO Amsterdam

Heeft u vragen? Kijk dan eerst op de pagina Praktische informatie en contact. Daar vindt u veel antwoorden over bijvoorbeeld online onderwijs, MijnHOVO, aanmelden en plaatsen, annuleren, de VU campus enzovoorts.