Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is bewaard in Mijn studiekeuze.
Deze opleiding kan niet bewaard worden.
Je bent nog niet ingelogd in Mijn studiekeuze. Log in of maak een account aan om jouw opleidingen op te slaan.
Er gaat iets mis, probeer het later nog een keer.

Journalistieke vernieuwing door academische verdieping

Ben jij maatschappelijk betrokken, creatief en op zoek naar academische verdieping? In de masterspecialisatie Communicatie- en Informatiewetenschappen: Journalistiek aan de VU leer je wetenschappelijke inzichten in te zetten om de journalistiek van morgen vorm te geven.

16% van de Nederlanders heeft geen vertrouwen in het nieuws. Hoe maak je dan journalistieke verhalen die alle nieuwsgebruikers van vandaag willen lezen, kijken of beluisteren? Tijdens je studie doe je wetenschappelijke inzichten op uit de politieke communicatie, de tekstwetenschap en cultural studies die je daarbij helpen.

In de master CIW: Journalistiek leer je hoe digitale nieuwsmedia en sociale media een eigen aanpak vragen (platformspecificiteit). Wie zijn de gebruikers van die platforms en welke teksten en beelden zijn wel of juist niet geschikt? 

Bij Journalistiek krijg je college in kleine groepen van enthousiaste docenten  met uiteenlopende expertises  en werk je nauw samen met partners uit de journalistieke praktijk. Zo beantwoord je niet alleen urgente vragen waar echte nieuwsorganisaties mee worstelen, maar bouw je ook waardevolle connecties op.

Journalistiek is een van de specialisaties van de master Communicatie- en Informatiewetenschappen. Op deze pagina vind je meer informatie over de andere specialisaties.

Ontdek jouw studie Journalistiek

De opleiding Journalistiek leert je om de journalistiek van morgen vorm te geven. Je ontwikkelt een kritisch, wetenschappelijk denkvermogen naast de vaardigheid om goede, creatieve verhalen te maken. Bijzonder aan onze master is dat wij de nadruk leggen op onderzoeksvaardigheden en datajournalistiek. Onder begeleiding van de beste mensen uit de praktijk bedrijf je een maand lang onderzoeksjournalistiek. Ook leer je hoe je via wetenschappelijk onderzoek urgente vragen uit de journalistieke praktijk kunt beantwoorden.

Ontdek de studie-inhoud

Verander je wereld, studeer Journalistiek