Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is opgeslagen in Mijn Studiekeuze.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.

Loop mee bij een Masteropleiding

Wil je meer weten over een masteropleiding aan de Vrije Universiteit? Dat kan! Kom meelopen of proefstuderen bij een master.

Heb je het VU Masterevent al bezocht? Of is deze al geweest? En wil je meer weten over een of meerdere masteropleidingen? Sommige masteropleidingen bieden proefstuderen en/of meelopen aan. Zo krijg je een goede indruk van de VU-campus, de colleges en het leven als student.

Vanaf het najaar van 2024 worden hier weer activiteiten toegevoegd waarvoor je kunt aanmelden. Check deze pagina daarom regelmatig voor updates.

Proefstuderen master

Bij proefstuderen vertellen de docenten en studenten je meer over de opleiding. Je neemt deel aan een speciaal samengesteld programma zodat je een goed beeld krijgt van de opleiding en je krijgt de mogelijkheid om al je vragen te stellen aan docenten en studenten.

Bekijk in het overzicht onderaan deze pagina welke opleidingen proefstuderen vanaf het najaar aanbieden.  

Meelopen master

Bij het meelopen word je alleen of met een groepje studiekiezers gekoppeld aan een student van de opleiding en volg je deze student tijdens zijn of haar studiedag. Vervolgens neemt de student je mee in de inhoud van de opleiding, het studentenleven en zijn of haar ervaringen op de VU. Je kunt de student verder van alles vragen, zij weten tenslotte als beste hoe de opleiding er uitziet! De student laat je ook de campus zien tijdens een rondleiding.

Bekijk in het overzicht onderaan deze pagina welke opleidingen vanaf het najaar meelopen aanbieden.  

Overzicht per faculteit

 • Faculteit Religie en Theologie

  Op dit moment biedt geen van de opleidingen van de Faculteit Religie en Theologie een activiteit aan. Nieuwe activiteiten worden naar verwachting vanaf het najaar 2024 weer aangeboden.

 • Faculteit der Sociale Wetenschappen

  Op dit moment biedt geen van de opleidingen van de Faculteit der Sociale Wetenschappen een activiteit aan. Nieuwe activiteiten worden naar verwachting vanaf het najaar 2024 weer aangeboden.

 • School of Business and Economics

  Op dit moment biedt geen van de opleidingen van de School of Business and Economics een activiteit aan. Nieuwe activiteiten worden naar verwachting vanaf het najaar 2024 weer aangeboden.

 • Faculteit der Rechtsgeleerdheid

  Op dit moment biedt geen van de opleidingen van de Faculteit der Rechtsgeleerdheid een activiteit aan. Nieuwe activiteiten worden naar verwachting vanaf het najaar 2024 weer aangeboden.

 • Faculteit der Gedrags- en Bewegingswetenschappen

  Op dit moment biedt geen van de opleidingen van de Faculteit der Gedrags- en Bewegingswetenschappen een activiteit aan. Nieuwe activiteiten worden naar verwachting vanaf het najaar 2024 weer aangeboden.

 • Faculteit der Geesteswetenschappen

  Op dit moment biedt geen van de opleidingen van de Faculteit der Geesteswetenschappen een activiteit aan. Nieuwe activiteiten worden naar verwachting vanaf het najaar 2024 weer aangeboden.

 • Faculteit der Bètawetenschappen

  Op dit moment biedt geen van de opleidingen van de Faculteit der B├Ętawetenschappen een activiteit aan. Nieuwe activiteiten worden naar verwachting vanaf het najaar 2024 weer aangeboden.

Misschien ben je hier ook naar op zoek?

Wil je meer weten?

Heb je vragen?

Bel +31 (0)20 59 85020 (ma t/m vr: 10.30 - 12.30 en 14.00 - 16.00). 

Stuur een e-mail naar studentenbalie@vu.nl.

Of stuur een WhatsApp-bericht naar +31 (0)6 82548367.