Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is bewaard in Mijn studiekeuze.
Deze opleiding kan niet bewaard worden.
Je bent nog niet ingelogd in Mijn studiekeuze. Log in of maak een account aan om jouw opleidingen op te slaan.
Er gaat iets mis, probeer het later nog een keer.

Journalistieke vernieuwing door academische verdieping

Kies je voor de opleiding Journalistiek, dan leer je wetenschappelijke inzichten productief te maken voor de journalistieke praktijk.

Ook leer je hoe je teksten schrijft, informatieve video's en audio maakt en omgaat met grote hoeveelheden data. Je weet je te bewegen binnen het voortdurend veranderende landschap van sociale media en nieuwsmedia.

Onze studenten zijn gewild bij nieuwsmedia omdat we de nadruk leggen op innovatie op basis van wetenschappelijke inzichten. Niet vernieuwen om het vernieuwen, maar eerst onderzoeken: Wat werkt? Waar heeft het publiek daadwerkelijk behoefte aan? 

Wat kun je doen na je Master?

Je gaat werken

Na deze master kun je vanzelfsprekend terecht in de journalistiek. Onze studenten komen terecht bij traditionele media als TV, radio en krant, maar werken ook met nieuwere mediavormen zoals podcasts en Instagram-stories. Andere alumni richten zich op journalistieke vernieuwing of beginnen een journalistieke start-up. Naast journalist kun je ook (media)wetenschapper- of onderzoeker, communicatiespecialist of woordvoerder worden. En vergeet niet: het medialandschap verandert zo snel dat de functie die jij na je studie zult hebben momenteel misschien nog niet eens bestaat!

Je gaat onderzoek doen

Met de mastertitel op zak kun je als onderzoeker aan de slag bij mediaorganisaties en marktonderzoeksbureaus (zoals Investico). Ook kun je promotieonderzoek gaan doen aan universiteiten en onderzoeksinstituten.