Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is opgeslagen in Mijn Studiekeuze.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.

Vijf dichters: poëzie van Seamus Heaney tot Wislawa Szymborska

Poëzie lezen internationaal - Vijf Nobellaureaten, van Seamus Heaney tot Wislawa Szymborska | online

Maak kennis met de poëzie van vijf internationale dichters en Nobelprijswinnaars: van Seamus Heany tot Wislawa Szymborska.

Vakgebied/thema: Letteren en muziek
Cursus letteren
Naam docent: Peter Swanborn

In deze online cursus maakt u kennis met het werk van vijf internationale dichters die de Nobelprijs voor Literatuur hebben ontvangen. Van de Amerikaanse Louise Glück (Nobelprijs 2020) en de Zweedse Tomas Tranströmer (2011) tot de Ierse Seamus Heaney (1995) en de Poolse Wisława Szymborska (1996). Wie de vijfde dichter wordt, dat weten we pas begin oktober. Welke inspiratiebronnen hadden deze dichters en welke keuzes maakten ze? Hoe laat het gedicht zich lezen? En wat klinkt er tussen de regels? Docent Peter Swanborn licht de gedichten toe én de poëtica van de dichter. Maar bovenal kijkt hij samen met u naar alle verschillende interpretatiemogelijkheden.

Meer over deze cursus
Inhoud
Data, kosten en inschrijven

Alle cursussen Letteren en muziek

Accreditaties

Contact en meer informatie

Praktische informatie

Heeft u vragen? Kijk dan eerst op de pagina Praktische informatie. Daar vindt u veel antwoorden over bijvoorbeeld online onderwijs, MijnHOVO, aanmelden en plaatsen, annuleren, de VU campus enzovoorts.

Direct naar
Het complete programma-aanbod
Zoom for Education Veelgestelde vragen
MijnHOVO Direct inloggen
Gids en/of nieuwsbrief aanvragen

Contact met HOVO

Staat het antwoord op uw vraag er niet bij? Neem dan contact op met een van de medewerkers van de HOVO cursusadministratie via hovo@vu.nl.

Of bel ons op 020 598 56 69. Telefonisch bereikbaar op maandag tot en met vrijdag tussen 10.30 en 11.30 uur en tussen 13.00 en 14.00 uur.

Wij helpen u graag verder.