Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is bewaard in Mijn studiekeuze.
Deze opleiding kan niet bewaard worden.
Je bent nog niet ingelogd in Mijn studiekeuze. Log in of maak een account aan om jouw opleidingen op te slaan.
Er gaat iets mis, probeer het later nog een keer.

Zorg voor de rechtszekerheid in onze samenleving

Vind jij rechtszekerheid in de samenleving belangrijk? Vind jij het leuk om voor lastige kwesties een juridisch advies te ontwikkelen dat elke betrokkene recht doet? Ben jij leergierig en breed geïnteresseerd in de relaties tussen mensen en bedrijven? Wil je werken in het notariaat, het vastgoed of de juridisch-zakelijke dienstverlening? 

Dan is de studie Notarieel Recht iets voor jou. Check hier of je voldoet aan de toelatingseisen en lees hoe je je aanmeldt. 

Check of je aan de toelatingseisen voldoet en meld je aan

 • Toelatingseisen

  Vwo-diploma
  Aan de VU kun je met de volgende vwo-profielen Notarieel Recht studeren:

  • Natuur en Gezondheid
  • Natuur en Techniek
  • Economie en Maatschappij
  • Cultuur en Maatschappij

  Hbo propedeuse
  Hierbij gelden de volgende aanvullende eisen op 6 vwo-niveau: Nederlands* 
  *Geldt niet voor de hbo propedeuse Rechten, hbo propedeuse Rechten van LOI, hbo propedeuse Juridische dienstverlening van de Hogeschool Inholland óf bij een behaald eerstejaar (60 EC) Nederlandstalige wo bachelor.

  Hbo bachelor
  Er zijn geen aanvullende eisen.

  Ouder dan 21?
  Ben je Nederlands, voldoe je niet aan één van bovenstaande opleidingseisen en ben je 21 jaar of ouder? Dan kun je worden toegelaten door middel van het zogenaamde colloquium doctum. Je moet dan de volgende deelcertificaten behalen:

  • Engels
  • Nederlands
  • Geschiedenis

  Deficiënties op 6 vwo-niveau wegwerken? 
  Je kunt bij verschillende instellingen je certificaten behalen.
  Wil je je voorbereiden op het behalen van vwo- deelcertificaten? Dan kun je aanvullend onderwijs volgen op een avondschool of bij andere instellingen die onderwijs op vwo-niveau bieden.  

  Ja, ga je ervoor?
  Mooi, meld je dan vandaag nog aan.

 • Toelatingseisen met een buitenlandse vooropleiding

  Buitenlands diploma
  Een buitenlands diploma geeft toegang tot deze bacheloropleiding als dit diploma gelijkwaardig is aan het Nederlands vwo-diploma. De VU beoordeelt het toelatingsverzoek na ontvangst van je aanmelding. Eventueel aanvullende toelatingseisen zijn afhankelijk van je buitenlandse vooropleiding.

  Deficiënties op 6 vwo-niveau wegwerken? 
  Je kunt bij verschillende instellingen je certificaten behalen.
  Wil je je voorbereiden op het behalen van vwo- deelcertificaten? Dan kun je aanvullend onderwijs volgen op een avondschool of bij andere instellingen die onderwijs op vwo-niveau bieden.  

  Ja, ga je ervoor?
  Mooi, meld je dan vandaag nog aan.

 • VU Studiekeuzecheck

  Check je studiekeuze

  Met VU Studiekeuzecheck kun je weloverwogen beslissen of Notarieel Recht de juiste opleiding voor jou is. De VU Studiekeuzecheck bestaat uit twee stappen:

  1. De verplichte vragenlijst in VU.nl (het informatieportaal van de VU). Passen jouw interesses en talenten bij de opleiding en beschik je over de juiste vaardigheden? Na het invullen ontvang je een persoonlijk adviesrapport, zodat je kunt reflecteren op je studiekeuze.
  2. Als je de vragenlijst hebt ingevuld, wordt je uitgenodigd voor de Studiekeuzecheck activiteit. Tijdens deze activiteit volg je een college, ontmoet je medestudenten en bestudeer je studiestof. Deelname aan deze activiteit is niet verplicht, maar zeer aan te raden. Het geeft je namelijk een realistisch beeld van de opleiding. Hierdoor geeft het antwoord op de vraag of de opleiding past bij jouw interesses en capaciteiten.

   Deze activiteit vindt doorgaans begin juni plaats. Begin 2022 wordt bekend of de activiteit op de campus of online plaatsvindt. Check deze pagina dus regelmatig voor nieuwe informatie.

   De uitnodiging voor de activiteit wordt vanaf begin mei verstuurd. Houd je inbox in de gaten: de uitnodiging wordt gestuurd naar het emailadres dat je bij je aanmelding hebt opgegeven. Controleer regelmatig je spamfolder om zeker te zijn dat je geen berichten van ons misloopt.

   Je wordt pas voor de activiteit uitgenodigd als je je in Studielink hebt aangemeld voor de opleiding én al een keer hebt ingelogd op VU.nl. Vul dus eerst de vragenlijst in, dan heb je de eerste stap van de Studiekeuzecheck afgerond en ben je goed voorbereid op de activiteit. Meer informatie over het stappenplan aanmelden met VU Studiekeuzecheck

  Heb je nu al vragen, neem dan contact op met studiekeuzecheck.rechten@vu.nl

 • Bindend Studie Advies (BSA)

  Om een positief studieadvies te krijgen, moet een student ten minste 42 EC hebben behaald met eerstejaars vakken aan het einde van het eerste jaar van inschrijving van de opleiding.

  Iedere student heeft na de registratie van de beoordeling van een tentamen inzage in de uitslag van dat onderdeel en beschikt tevens over een overzicht van de behaalde resultaten.

Wil je meer weten?

Neem gerust contact met ons op

Bel ons op 020-5985000 (op werkdagen tussen 10.00 en 16.00)

Stuur een mail naar contact@vu.nl

Of stuur een Whatsapp bericht naar +31682548367

Heb je een vraag over de toelatingseisen?

De Studentenbalie geeft antwoord. Bel 020-5985020 (ma t/m vr: 10.30 - 12.30 en 14.00 - 16.00). 

Stuur een e-mail naar studentenbalie@vu.nl