Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is opgeslagen in Mijn Studiekeuze.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.

Zorg voor de rechtszekerheid in onze samenleving

Na je bachelor volg je waarschijnlijk meteen je master

Door je brede kennis van het recht en je capaciteit om door zaken heen te kijken en verbanden te zien, heb je een uitstekende positie op de arbeidsmarkt. Je kunt bijvoorbeeld werken bij een notariskantoor, maar je hebt ook mooie kansen in het bank- en verzekeringswezen, bij projectontwikkelaars, belastingadvieskantoren en de overheid.

Ga je na het behalen van je master Notarieel Recht aan de slag als kandidaat-notaris, dan kun je hiermee toegang krijgen tot de driejarige parttime beroepsopleiding Notariaat. Je groeit dan van kandidaat-notaris tot waarnemingsbevoegd kandidaat-notaris, waarna je benoemd kunt worden tot notaris.

Studie in cijfers

Wat kun je doen na je opleiding

Je gaat door met studeren

Na het behalen van je bachelor volg je waarschijnlijk de master Notarieel Recht. Met de mastertitel op zak heb je mooie kansen op de arbeidsmarkt. Wil je toch advocaat worden of een togaberoep uitoefenen? Behaal dan het civiel effect door tijdens of na je bachelor Notarieel Recht slechts vier extra vakken te volgen.

Met een afgeronde bachelor Notarieel Recht ben je ook toelaatbaar bij de master Rechtsgeleerdheid of Fiscaal Recht aan de Vrije Universiteit Amsterdam.

Je gaat werken

Na je bachelor volg je waarschijnlijk eerst de notariƫle master aan de VU.
Daarna vind je al gauw een baan in de zakelijk-juridische dienstverlening, Bijvoorbeeld als bedrijfsjurist in het bank- of verzekeringswezen of als estate planner bij een belastingadvieskantoor. Ook kun je je bezighouden met bijvoorbeeld vastgoedzaken bij de overheid of gaan werken bij het kadaster of de Belastingdienst. Start je bij een notariskantoor, dan begin je daar als kandidaat-notaris. Wil je notaris worden, dan combineer je werken en leren door naast je baan de driejarige parttime beroepsopleiding Notariaat te volgen. Na het behalen van je diploma en zes jaar fulltime werken als kandidaat-notaris, kun je benoemd worden tot notaris.