Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is opgeslagen in Mijn Studiekeuze.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.

Zorg voor de rechtszekerheid in onze samenleving

Na je bachelor volg je waarschijnlijk meteen je master

Door je brede kennis van het recht en je capaciteit om door zaken heen te kijken en verbanden te zien, heb je een uitstekende positie op de arbeidsmarkt. Je kunt bijvoorbeeld werken bij een notariskantoor, maar je hebt ook mooie kansen in het bank- en verzekeringswezen, bij projectontwikkelaars, belastingadvieskantoren en de overheid.

Ga je na het behalen van je master Notarieel Recht aan de slag als kandidaat-notaris, dan kun je hiermee toegang krijgen tot de driejarige parttime beroepsopleiding Notariaat. Je groeit dan van kandidaat-notaris tot waarnemend kandidaat-notaris, waarna je benoemd kunt worden tot notaris.

Dit leerpad illustreert je leven als notaris, waarin je voortdurend op de hoogte wilt blijven van de actuele wetgeving, jurisprudentie, fiscaliteit en maatschappelijke ontwikkelingen. Je bent dus nooit uitgeleerd!

Studie in cijfers

Wat kun je doen na je opleiding

Je gaat door met studeren

Na het behalen van je bachelor volg je waarschijnlijk eerst de master Notarieel Recht. Met de mastertitel op zak heb je mooie kansen op de arbeidsmarkt. Start je bij een notariskantoor, dan begin je daar als  kandidaat-notaris. Wil je notaris worden, dan combineer je werken en leren door naast je baan de driejarige parttime beroepsopleiding Notariaat te volgen. Na het behalen van je diploma en zes jaar fulltime werken als kandidaat-notaris, kun je benoemd worden tot notaris.

Eenmaal notaris, ben je niet uitgeleerd. Je zult je blijven verdiepen in de actuele wetgeving en jurisprudentie om je cliƫnten te kunnen voorzien van een deskundig advies.

Je gaat werken

Na je bachelor volg je waarschijnlijk eerst de notariƫle master aan de VU. Met de mastertitel op zak ben je namelijk benoembaar tot notaris. Daarna vind je al gauw een baan in de zakelijk-juridische dienstverlening: bijvoorbeeld als estate planner in de vastgoedontwikkeling, als bedrijfsjurist in het bank- of verzekeringswezen of als adviseur bij een belastingadvieskantoor. Ook kun je je bezighouden met erfpachtzaken bij de overheid of gaan werken bij het kadaster of de FIOD. Met jouw brede juridische kennis ligt een groot en dynamisch werkveld voor je open. Spreekt de advocatuur je meer aan of wil je rechter worden? Dan is ook dat mogelijk, mits je het extra vakkenpakket hebt gevolgd.