Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is opgeslagen in Mijn Studiekeuze.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.

Zorg voor de rechtszekerheid in onze samenleving

Hoe regel je de overname van een familiebedrijf? Kan je als kind geld erven van je stiefvader of -moeder? En wat moet je juridisch allemaal vastleggen als je samen met je partner een huis koopt?

Tijdens de bachelor Notarieel Recht leg je de basis voor jouw toekomst in het notariaat. Of voor een carrière in de zakelijk-juridische dienstverlening, bijvoorbeeld als bedrijfsjurist bij een bank of juridisch adviseur bij een belastingadvieskantoor.

Tijdens je studie maak je kennis met alle juridische en fiscale dimensies van familierelaties, ondernemen en vastgoed. Lijkt het jou interessant om cliënten te adviseren over hoe je daarbij conflicten kunt voorkomen, dan is Notarieel Recht iets voor jou.

De bachelor Notarieel Recht aan de Vrije Universiteit Amsterdam is een kleinschalige opleiding. Dat betekent dat de docenten je persoonlijk kennen en begeleiden. Een aantal van onze docenten werkt bij deze kantoren en introduceert je graag in hun zakelijke netwerk. Dat kan goed van pas komen, bijvoorbeeld bij het vinden van een stageplaats of werkstudentschap.

NB. Heb je (bijna) een HBO-propedeuse en wil je instromen in deze bachelor? Dat kan onder bepaalde voorwaarden. Lees hier meer.

Ontdek jouw studie Notarieel Recht

Hoe ontdek je of deze studie bij jou past? Joey vertelt in deze video waarom Notarieel Recht aan de VU voor hem de juiste keuze was.

‘’Het meeste waardeer ik in de opleiding dat de docenten die bij ons les geven ook bij notariële kantoren werken. Het enthousiasme dat zij voor het vak hebben brengen zij goed terug in de werkgroepen en hoorcolleges.’’

Ontdek de studie-inhoud

Verander je wereld, studeer Notarieel Recht

Studeren aan de VU