Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is opgeslagen in Mijn Studiekeuze.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.

Het recht van vandaag en morgen

Mag je ongestraft roddels verspreiden via juicekanalen? Hoe dwing je Tata Steel om maatschappelijk verantwoord te ondernemen? En mag je demonstreren op de snelweg?

Tijdens de bachelor Rechtsgeleerdheid aan de Vrije Universiteit Amsterdam leer je niet alleen welke regels van belang zijn. De studie daagt je uit om na te denken over de regels en ze toe te passen op de maatschappelijke kwesties van vandaag en morgen. Denk aan het toenemende voetbalgeweld, de klimaatcrisis en uitdagingen die technologische ontwikkelingen met zich meebrengen. Hoe pak je voetbalhooligans aan? Welke juridische stappen kan je ondernemen wanneer een bedrijf zich duurzamer voordoet dan het in werkelijkheid is? En kan Tinder verantwoordelijk gesteld worden voor identiteitsfraude gepleegd in de app?

Wat ’s ochtends in het nieuws is, wordt ’s middags tijdens college besproken. Onze ervaren docenten brengen het recht tot leven met echte voorbeelden. Want als zij niet voor de collegezaal staan zijn zij werkzaam als rechter of advocaat of werken zij als onderzoeker aan de juridische vragen van vandaag en morgen in ons hoog aangeschreven onderzoek.  

NB. Heb je (bijna) een HBO-propedeuse en wil je instromen in deze bachelor? Dat kan onder bepaalde voorwaarden. Lees hier meer.

Ontdek jouw studie Rechtsgeleerdheid

Hoe ontdek je of deze studie bij jou past? Lara vertelt in deze video waarom Rechtsgeleerdheid aan de VU voor haar de juiste keuze was.

’’Ik vind de VU een hele leuke universiteit om te studeren, omdat ik me eigenlijk vanaf de Open Dag al erg thuis voelde. De docenten zijn erg toegankelijk en behulpzaam. Ik vind het ook leuk dat de VU een campus is waar alle faculteiten samenkomen.’’

Ontdek de studie-inhoud

Verander je wereld, studeer Rechtsgeleerdheid

Studeren aan de VU