Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is opgeslagen in Mijn Studiekeuze.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.

Wat is VU Studiekeuzecheck?

Onderdeel van je aanmelding voor een Bacheloropleiding aan de Vrije Universiteit Amsterdam is de check of de opleiding echt bij jou past. Dit doe je met VU Studiekeuzecheck. De meeste bacheloropleidingen bieden de VU Studiekeuzecheck aan.

De VU Studiekeuzecheck geldt voor iedereen die zich inschrijft voor het eerste jaar van een VU bacheloropleiding. Als je je voor meerdere bacheloropleidingen aan de VU hebt aangemeld, moet je voor alle bacheloropleidingen de volledige Studiekeuzecheck doorlopen. Kijk op de webpagina van jouw opleiding voor meer informatie over de activiteiten en eisen van de Studiekeuzecheck.

De Studiekeuzecheck in 2 stappen:

De VU Studiekeuzecheck bestaat voor bijna alle Bacheloropleidingen aan de VU uit twee stappen:

  1. Een digitale vragenlijst: passen jouw interesses en talenten bij de opleiding en beschik je over de juiste vaardigheden? Na het invullen ontvang je een persoonlijk adviesrapport, zodat je kunt reflecteren op je studiekeuze. De digitale vragenlijst is geen selectiemiddel. Je kunt niet worden geweigerd bij een opleiding door de antwoorden die je hebt gegeven. Het invullen van de vragenlijst is wel verplicht. Voor het invullen van de vragenlijst heb je een VUnetID nodig. Deze ontvang je één of twee dagen nadat je hebt ingeschreven bij de opleiding. Houd er daarom rekening mee dat de vragenlijst tot en met 31 augustus beschikbaar is.
  2. Activiteit: de meeste opleidingen bieden naast de vragenlijst ook een online- of campusactiviteit aan. De activiteit geeft je een realistisch beeld van de opleiding. Op de opleidingspagina vind je informatie of jouw opleiding een activiteit aanbiedt, en of deelname verplicht is.

Hoe werkt het?

Allereerst vragen we je na aanmelding (in Studielink) een digitale vragenlijst in te vullen waarmee je reflecteert op je studiekeuze. Daarna word je door middel van een mail uitgenodigd voor de activiteit van de opleiding. Op de opleidingspagina vind je informatie of jouw opleiding een activiteit aanbiedt, en of deelname verplicht is.

Om je aan te melden volg je het stappenplan voor bacheloropleidingen met VU Studiekeuzecheck.

Vragen over VU Studiekeuzecheck

Wil je meer weten?

Heb je vragen?

Bel +31 (0)20 59 85020 (ma t/m vr: 10.30 - 12.30 en 14.00 - 16.00). 

Stuur een e-mail naar studentenbalie@vu.nl.

Of stuur een WhatsApp-bericht naar +31 (0)6 82548367.