Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is opgeslagen in Mijn Studiekeuze.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.

Word een ander soort jurist

Wat ga je na je bachelor doen?

Met een bachelordiploma Law in Society kun je verschillende kanten uit. Diverse organisaties zoeken afgestudeerden die niet enkel een juridische achtergrond hebben, maar die ook oog hebben voor de maatschappelijke betekenis van het recht. Ze willen juristen die hun kennis kunnen gebruiken om actuele vraagstukken op verschillende manieren op te lossen. 

De meeste studenten gaan na hun bachelor een master doen. Een master met een internationaal en interdisciplinair karakter is een goede aanvulling als je aan de slag wilt in een internationale omgeving, zoals bij een internationaal hof of een NGO.  

Ligt je ambitie op het gebied van de ‘togaberoepen’ (advocaat, rechter, officier van justitie, enz.), dan kun je voorafgaand aan een Master Rechtsgeleerdheid een aanvullend programma volgen (het ‘voorbereidend civiel effect’, of VCE). Dit programma bestaat uit 60EC. Er zijn drie verschillende routes die je kunt volgen voor het behalen van je VCE. Het overzicht laat zien welke vakken je per route moet volgen en wanneer.  

Wat kun je doen na je opleiding

Je gaat door met studeren

Bijna al onze studenten gaan na afronding van de bachelor een master volgen met een multidisciplinaire en internationale benadering. Enkele masters die goed aansluiten op de bachelor zijn:

Je gaat werken

Na het afronden van je master heb je verschillende mogelijkheden. Je kunt kiezen voor een functie waarbij je internationaal samenwerkt – zoals bij een NGO, een Ministerie van Buitenlandse Zaken, of een internationale organisatie. Grote advocatenkantoren zijn ook continu op zoek naar afgestudeerden die hun juridische training combineren met het vermogen actuele vraagstukken op te lossen. Zij verwelkomen graag nieuwe juristen die allround zijn opgeleid. 

Waar heeft de opleiding Law in Society ons gebracht?