Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is opgeslagen in Mijn Studiekeuze.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.

Word een ander soort jurist

Wat ga je na je bachelor doen?

Met een bachelordiploma Law in Society kun je verschillende kanten uit. Diverse organisaties zoeken afgestudeerden die niet enkel een juridische achtergrond hebben, maar die ook oog hebben voor de maatschappelijke betekenis van het recht. Ze willen juristen die hun kennis kunnen gebruiken om actuele vraagstukken die spelen in de maatschappij op verschillende manieren op te lossen. 

De meeste studenten gaan na hun bachelor een master doen. Een master met een internationaal en interdisciplinair karakter is een goede aanvulling als je aan de slag wilt in een internationale omgeving, zoals bij een internationaal hof of een NGO.  

Wil je een ‘togaberoep’ uitoefenen en aan de slag als advocaat, rechter of officier van justitie? Dan kun je tijdens of na je bachelor Law in Society het aanvullende programma Civiel Effect (CVE) volgen en een juridische masteropleiding (LLM). Het Civiel Effect programma bestaat uit 60EC. Op deze pagina lees je meer over het Civiel Effect. 

Wat kun je doen na je opleiding

Je gaat door met studeren

Bijna al onze studenten gaan na afronding van de bachelor een master volgen met een multidisciplinaire en internationale benadering. Enkele masters die goed aansluiten op de bachelor zijn:

Je gaat werken

Na het afronden van je master heb je verschillende mogelijkheden. Je kunt kiezen voor een functie waarbij je internationaal samenwerkt – zoals bij een NGO, een Ministerie van Buitenlandse Zaken, of een internationale organisatie. Grote advocatenkantoren zijn ook continu op zoek naar afgestudeerden die hun juridische training combineren met het vermogen actuele vraagstukken op te lossen. Zij verwelkomen graag nieuwe juristen die allround zijn opgeleid. 

Waar heeft de opleiding Law in Society ons gebracht?