Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is bewaard in Mijn studiekeuze.
Deze opleiding kan niet bewaard worden.
Je bent nog niet ingelogd in Mijn studiekeuze. Log in of maak een account aan om jouw opleidingen op te slaan.
Er gaat iets mis, probeer het later nog een keer.

Word een ander soort jurist

Met een bachelordiploma Law in Society kun je veel kanten uit. 

Zo ben je geschikt voor functies op het gebied van internationale samenwerking, bijvoorbeeld bij een ngo of een internationale organisatie. Ook de grote advocatenkantoren zoeken tegenwoordig afgestudeerden met meer dan alleen een juridische achtergrond. Ze willen mensen die breed kunnen denken en hun juridische opleiding kunnen gebruiken om grensoverschrijdende problemen op verschillende manieren op te lossen.

Ligt je ambitie op het gebied van de "togaberoepen" (advocaat, rechter, officier van justitie, enz.), dan kun je voorafgaand aan een Master Rechtsgeleerdheid een aanvullend programma volgen (het ‘voorbereidend civiel effect’, of VCE). Dit programma bestaat uit 60EC. Er zijn drie verschillende routes die je kunt volgen voor het behalen van je VCE. Het overzicht laat zien welke vakken je per route moet volgen en wanneer.  

Wat kun je doen na je opleiding

Je gaat door met studeren

Als je je bachelor hebt afgerond ben je perfect voorbereid voor een master met een multidisciplinaire en internationale benadering. Enkele masters die goed aansluiten op je bachelor zijn:

Je gaat werken

Als afgestudeerd jurist in Law in Society heb je veel verschillende mogelijkheden. Je kunt kiezen voor een functie waarbij je internationaal samenwerkt – zoals bij een NGO, een Ministerie van Buitenlandse Zaken, of een internationale organisatie. Grote advocatenkantoren zijn ook continu op zoek naar afgestudeerden die hun juridische training combineren met het vermogen grensoverschrijdende problemen op te lossen. Zij verwelkomen graag nieuwe juristen die allround zijn opgeleid.