Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is opgeslagen in Mijn Studiekeuze.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.

Starten met de masteropleiding

Laatst gewijzigd op 19 september 2023
Wat moet je allemaal regelen voor de start van de masteropleiding?

Meer informatie over (her)starten met de masteropleiding

  • In- en uitschrijven

    Het is belangrijk dat je je tijdig inschrijft voor de masteropleiding Geneeskunde. Als je niet ingeschreven staat als masterstudent, dan mag je geen stage of coschap lopen of deelnemen aan onderwijs of toetsen. Ook ben je dan niet verzekerd. Je kunt je pas inschrijven voor de masteropleiding als je je bachelordiploma Geneeskunde behaald hebt en je uitgeschreven bent als bachelorstudent.

    Hoe schrijf ik me voor de eerste keer in als masterstudent Geneeskunde?

    Stap 1: meld je aan in Studielink

    Je schrijft je in voor de 1e van de maand waarin je start met de masteropleiding (coschappen, wetenschappelijke stage of keuzeonderwijs). Je hoeft je dus niet per 1 september in te schrijven, tenzij je ook daadwerkelijk start met de masteropleiding in september. Op deze manier betaal je geen collegegeld tijdens je wachttijd.

    (Na de eerste inschrijving voor de master moet je wel zorgen dat je ieder jaar per 1 september weer opnieuw ingeschreven staat – zie hiervoor ‘herinschrijven’)

    Stap 2: rond je aanmelding af in je persoonlijke dashboard op VU.nl

    Om in te loggen ga je naar je VU-dashboard en klik je rechtsboven op het profiel-icoontje. Nadat je bent ingelogd, kun je via de app Aanmelding afronden verder met je aanmelding. Beantwoord alle vragen en upload de gevraagde documenten.

    De extra vragen zijn:

    • Burger Service Nummer (BSN), zie paspoort of ID-kaart        
    • IBAN bankrekeningnummer en BIC-code. Dit bankrekeningnummer moet op je eigen naam staan anders wordt de vergoeding tegemoetkoming reiskosten niet uitbetaald. Wanneer de BIC-code en/of het IBAN nummer niet is ingevuld wordt je inschrijving niet goedgekeurd
    • Wel of geen recht op OV-reisproduct in verband met hoog of laag tarief tegemoetkoming reiskosten

    Daarnaast dien je altijd te uploaden:

    • Een ingevulde en getekende geheimhoudingsverklaring (Voor coassistenten geldt net als andere medewerkers in de gezondheidszorg de geheimhoudingsplicht.)

    ėn indien van toepassing

    • Bewijs van de DUO-IB-groep als je nog geen 34 jaar bent en geen recht hebt op een ov-reisproduct. Heb je wel recht op studenten OV, dan kun je deze vraag negeren door te klikken op ’upload ik later’ en ga je verder met de overige vragen.
    • Als je geen bachelordiploma Geneeskunde van de VU hebt (behaald en aangevraagd), moet je ook je (bachelor)diploma uploaden. Als je een bachelordiploma Geneeskunde van de VU hebt, dan hoef je geen diploma te uploaden.

    Als je de vragen niet invult of de gevraagde documenten niet (goed) uploadt, word je door de faculteit niet toegelaten. Zorg dus dat je je ruim op tijd inschrijft en dit goed voorbereidt.

    Stap 3: betaal je collegegeld

    Zorg dat je tijdig je collegegeld betaalt. Dit doe je via Studielink.

    Stap 4: check of je ingeschreven staat

    Je kunt de status van je aanmelding inzien via de app 'Aanmelding afronden' in je dashboard op VU.nl onder 'Apps en pagina's'. Wanneer je aan alle inschrijfvoorwaarden hebt voldaan ontvang je een bevestiging van inschrijving via Studielink. De status van je verzoek tot inschrijving wijzigt in Studielink dan naar ‘ingeschreven’. Houd dit goed in de gaten en zorg ervoor dat je ingeschreven staat op de eerste van de maand waarin je gaat starten met de masteropleiding. Sta je niet ingeschreven, dan mag je niet starten en wordt je studiepad geannuleerd met studievertraging als gevolg.

    Stap 5: aanmelding bij Amsterdam UMC

    Nadat je inschrijving succesvol is afgerond, word je aangemeld in het personeelssysteem van Amsterdam UMC. Lees onder het kopje ‘medewerkerspas, netwerkaccount en dienstkleding’ wat je allemaal moet regelen en zorg ervoor dat je dit tijdig doet.

    Herinschrijven per 1 september

    Zolang je bezig bent met de masteropleiding, moet je je ieder studiejaar per 1 september herinschrijven voor de masteropleiding via Studielink. Ook als je pas net begonnen bent met de master (bijvoorbeeld in juli of augustus) moet je je herinschrijven. Doe je dit niet, dan word je automatisch uitgeschreven en moet je per direct stoppen met de opleiding met studievertraging als gevolg.

    Uitschrijven

    Je kunt je uitschrijven per 1e van elke maand. Dit doe je via Studielink. Mogelijk heb je recht op restitutie van het collegegeld. Als je je niet herinschrijft voor het volgende collegejaar, dan word je automatisch uitgeschreven per 31 augustus. Als je bent uitgeschreven vervalt je recht op VU faciliteiten maar ook op DUO faciliteiten, zoals studielening en studentenreisproduct. Tussentijds uitschrijven kan alleen voor minimaal twee maanden.

    Wanneer je je voor een periode langer dan drie maanden uitschrijft, verloopt je studentaccount en heb je geen toegang meer tot Canvas of je studentenmail. Je mailbox, home-directory, Canvas en digitaal portfolio kunnen periodiek opgeruimd worden. Bewaar in die periode belangrijke stukken elders.

    Laat het masterteam via master.gnk.vu@amsterdamumc.nl op tijd weten dat je in verband met een tijdelijke uitschrijving alleen bereikbaar bent op je persoonlijke e-mailadres.

    NB Als je een campuscontract hebt moet je bij DUWO een half jaar na beëindiging van je inschrijving je kamer verlaten. Als je buiten je schuld kiest voor uitschrijving omdat er bijvoorbeeld sprake is van wachttijd of ziekte, kun je de studentendecaan vragen om contact op te nemen met DUWO om te bevestigen dat er sprake is van een bijzondere omstandigheid.

  • Medewerkerspas, netwerkaccount en dienstkleding

    Zodra je volledig ingeschreven staat voor de masteropleiding, word je aangemeld in het HR systeem van Amsterdam UMC zowel voor locatie VUmc als AMC omdat je tijdens de masteropleiding op beide locaties coschappen kunt lopen. 

    Er zijn een aantal zaken die je moet regelen.

    Medewerkerspas

    Twee weken na de bevestiging in Studielink dat je ingeschreven staat, kun je je medewerkerspas voor locatie VUmc ophalen. Hiervoor stuur je eerst een digitale pasfoto naar servicesfb@amsterdamumc.nl onder vermelding van je volledige naam, geboortedatum en – indien bekend-  je personeelsnummer.

    Je ontvangt daarnaast een mail met instructies voor het regelen van de personeelspas voor locatie AMC.

    Voorwaarden voor de kleurenpasfoto:

    • recente kleuren pasfoto (geen vakantiefoto)
    • egale effen achtergrond
    • glimlachen mag
    • jpg bestand

    Je kunt ook gebruik maken van een (gratis) app op je telefoon die pasfoto's maakt. 

    Openingstijden servicepunt
    Maandag tot en met vrijdag van 08:00 - 12:00 en van 12:30 - 16:00 uur
    Locatie ZH -1 A 14.4
    Tel: 44666
    E-mail: servicesfb@amsterdamumc.nl

    Kijk voor meer informatie over de medewerkerspas op het intranet.

    Toegang tot netwerkaccount locatie VUmc & AMC 

    Je kunt - nadat je je medewerkerspas hebt opgehaald - je inloggegevens voor toegang tot het VUmc en AMC netwerk ophalen bij de ICT servicebalie in de kelder van het VUmc (ZH  -1A  14.3). De ICT servicebalie vind je naast het Servicepunt, waar je je medewerkerspas ophaalt.

    De ICT servicebalie is geopend van maandag t/m vrijdag van 7.30 - 18.00 uur. Bij het in ontvangst nemen van je inloggegevens, wordt er aan je gevraagd je te legitimeren. Neem dus je paspoort of ID mee!

    Wanneer de servicebalie ICT gesloten is, kun je eventueel ook bellen naar 020-44 40777 om je inlogaccount op te vragen. Hierbij wordt je burgerservicenummer gevraagd ter legitimatie. Zorg dat je deze dan bij de hand hebt.

    Let op: Je krijgt alleen een inlogaccount als je inschrijving in Studielink volledig is afgerond en je dus ook je getekende geheimhoudingsverklaring hebt ge-upload.     

    Dienstkleding

    Voor dienstkleding kun je je melden bij de paskamer (locatie ZH - 1F 002) van de textielverzorging. Hier wordt je medewerkerspas geschikt gemaakt voor de KUA (kleding uitgifte automaat) en wordt de juiste kledingmaat bepaald. 

    Openingstijden paskamer: 

    • 07.00 - 09.00 uur
    • 12.30 - 14.00 uur

    Daarnaast kun je een garderobekastje krijgen. De garderobekastjes bevinden zich in op -1, zowel in het ziekenhuis als polikliniek. 

    Autorisatie Epic

    Als je stage gaat lopen in Amsterdam UMC heb je naast je VUmc-netwerkaccount ook autorisatie nodig voor Epic (elektronisch patiëntendossier). Je krijgt een autorisatie voor Epic voor de periode waarin je een coschap of keuze-, wetenschappelijke of senior coschap in Amsterdam UMC locatie VUmc loopt. Voorwaarde hiervoor is dat je de Epic training met goed gevolg hebt afgerond. Als je geen/niet de juiste Epic-training hebt gevolgd, kun je dus geen coschap of stage in Amsterdam UMC locatie VUmc lopen. De Epic training vindt plaats tijdens het Voorbereidend Coschap (VCP). Wanneer je je wetenschappelijke stage in Amsterdam UMC locatie VUmc of AMC doet voorafgaand aan de coschappen, dan kun je de Epic training eventueel eerder doen als toegang tot patiëntengegevens voor je onderzoek noodzakelijk is. Neem - omdat er maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar is - in dat geval tijdig contact op met team master via master.gnk.vu@amsterdamumc.nl.

Contact

Heb je vragen? Neem gerust contact op met het Onderwijs Service Centrum van de Faculteit der Geneeskunde.

Bel +31 (0)20 44 48010 (ma t/m vr: 10.30 - 12.30 uur  en 14.00 tot 16.00 uur)

Specifieke vragen?

Stuur een e-mail voor vragen met betrekking tot:
- de Bachelor/Minoren: Bachelor.info.vu@amsterdamumc.nl
- de Master: master.gnk.vu@amsterdamumc.nl
- Internationalisering: International.vu@amsterdamumc.nl