Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is bewaard in Mijn studiekeuze.
Deze opleiding kan niet bewaard worden.
Je bent nog niet ingelogd in Mijn studiekeuze. Log in of maak een account aan om jouw opleidingen op te slaan.
Er gaat iets mis, probeer het later nog een keer.

Social Sciences for Society

Faculteit der Sociale Wetenschappen

Sociale Wetenschappen aan de VU: begrijp de vragen van vandaag, draag bij aan de wereld van morgen

De wereld wordt steeds dynamischer, diverser en internationaler. Dat vraagt om uitstekend opgeleide mensen die de ingewikkelde problemen van vandaag en morgen vanuit verschillende perspectieven kunnen doorgronden en die de vaardigheden bezitten om tot verrassende oplossingen te komen. Bij Sociale Wetenschappen aan de VU leiden we je op tot zo’n kritische denker en doener.

Je krijgt bij ons een gedegen opleiding in een van de sociale wetenschappen en tegelijkertijd leer je om vanuit verschillende invalshoeken te kijken naar de grote actuele sociale vraagstukken. Voor deze zg. ‘wicked problems’ zijn geen pasklare oplossingen. Neem kwesties als hoe om te gaan met illegale immigranten, privacy in een digitale wereld en de vraag of er grenzen zitten aan de vrijheid van meningsuiting. Deze problemen zijn zo complex dat je meerdere sociale wetenschappen nodig hebt om ze te kunnen begrijpen. Bij ons leer je vanaf je tweede jaar de verschillende disciplines te combineren in themablokken waar deze actuele vraagstukken behandeld worden. Zo leer je nieuwe vragen stellen, verrassende oplossingen bedenken en overwogen afwegingen maken. Kortom, je leert door te denken en geen genoegen te nemen met gemakkelijke antwoorden.

Een veerkrachtige gezondheidszorg

Hoe kunnen verschillende partijen binnen ons zorgstelsel beter samenwerken om de zorg te optimaliseren voor cliënten en zorgverleners?

Bianca Beersma is hoogleraar Organisatiewetenschappen en doet onderzoek naar de samenwerking en competitie in de context van organisaties. Zij is themaleider Zorg en Welzijn voor het ISR en onderzoekt onder andere verschillende dilemma’s binnen de gezondheidszorg.

In de spotlight

Meer over

Lees meer over wat de Faculteit der Sociale Wetenschappen te bieden heeft

Contact met de Faculteit der Sociale Wetenschappen

Faculteit der Sociale Wetenschappen
De Boelelaan 1105
1081 HV Amsterdam