Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is bewaard in Mijn studiekeuze.
Deze opleiding kan niet bewaard worden.
Je bent nog niet ingelogd in Mijn studiekeuze. Log in of maak een account aan om jouw opleidingen op te slaan.
Er gaat iets mis, probeer het later nog een keer.

Het volledige terrein van M&A-transacties

Leergang Mergers & acquisitions: law, finance, skills

Lees hier alle praktische informatie die relevant is voor de leergang Mergers & acquisitions: law, finance, skills.

Start
De leergang start 20 april 2023. 

Data bijeenkomsten en planning
Data bijeenkomsten: 20 april, 21 april, 11 mei, 25 mei, 1 juni, 8 juni, 15 juni, 22 juni, 7 september, 14 september, 21 september, 28 september, 5 oktober en 12 oktober 2023

Bekijk hier het overzicht van alle bijeenkomsten en data van de leergang.
Let op: data zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

Inschrijven    
Via het online inschrijfformulier.

Let op: heeft u een niet-juridische academische (voor)opleiding?
Dan vragen wij u om bij uw inschrijving een cv in te sturen. U kunt uw cv sturen naar: vulaw@vu.nl

Locatie
Onze leergangen bieden wij fysiek aan op de VU in Amsterdam en voor deze leergang starten de eerste twee cursusdagen in een hotel, zolang de maatregelen van het RIVM dit toelaten. Uit onderzoek onder onze cursisten is gebleken dat de behoefte aan fysiek onderwijs zeer groot is, omdat dit de interactie ten goede komt. De docenten geven er dan ook de voorkeur aan dat u bij alle colleges op locatie aanwezig bent.

Indien u vanwege corona-gerelateerde klachten niet naar de VU kunt komen, maar wel in staat bent om live online mee te kijken naar het college, dan is dit bij uitzondering mogelijk. Na de verwerking van uw aanmelding voor deze leergang zal u meer informatie ontvangen over hoe u in deze gevallen online aan een college kunt deelnemen.

Groepsgrootte
Maximaal 25 cursisten.

Prijs
De prijs voor de leergang bedraagt €5.950,- (prijs 2022, geen btw, inclusief studiemateriaal, consumpties, examengelden en de overnachting, maaltijden en catering overdag tijdens het externe verblijf gedurende de eerste twee cursusdagen). Bij inschrijving 3 weken voor de startdatum, is er geen garantie voor een hotelkamer. Voor deelnemers afkomstig van de partners binnen ZIFO geldt een prijs van € 5.355,- (prijs 2022). Deze korting geldt niet in combinatie met andere kortingen. Bekijk onze actuele kortingen

Literatuur
U ontvangt van de VU Law Academy vooraf het onderwijsmateriaal (artikelen, jurisprudentie). Het onderwijsmateriaal kan ook als naslagwerk gebruikt worden. Hand-outs van presentaties ontvangt u op de digitale leeromgeving Canvas. 

Op Canvas vindt u aanvullingen op literatuur, PowerPoint-presentaties en andere relevante stukken. Zo blijft u op de hoogte van actualiteiten. Ook kunt u via de digitale leeromgeving contact leggen met medecursisten en de cursusleiding.

Punten
55 PO opleidingspunten voor De Nederlandse Orde van Advocaten (NOvA), waarvan 6 niet-juridisch. Opleidingspunten van de Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie zijn op aanvraag.
Deze leergang valt onder het hoofdrechtsgebied Ondernemingsrecht volgens de Nederlandse Orde van Advocaten.

Kwaliteitsgarantie
De VU Law Academy is een gecertificeerd opleidingsinstituut. Onze leergangen zijn erkend door de Nederlandse Orde van Advocaten (NOvA). 

Studiebelasting
De leergang heeft twee tussentoetsen en wordt afgesloten met het schrijven van een paper en een mondeling examen. Ter voorbereiding van de colleges maakt u bij diverse colleges een praktijkcasus. Gerekend moet worden met een voorbereidingstijd van ongeveer 4-6 uur per college. Daarnaast moet rekening gehouden worden met een extra studiebelasting van ongeveer 60 uur voor de tussentijdse toetsen, de paper en het afsluitende mondelinge examen.

Huiswerkopdrachten, tussentoetsen, examen en paper
De twee tussentoetsen zijn in de vorm van een huiswerkopdracht, zijn verplicht en worden beoordeeld met een cijfer. Er mogen maximaal twee deelnemers aan één gezamenlijke toets werken. Voor het afsluitende examen dient elke cursist een eigen paper te schrijven. Voor elke toets en voor het examen zijn er twee herkansingsmogelijkheden. Maximaal mogen twee bijeenkomsten verzuimd worden.

Herkansing
Een kandidaat heeft in het kader van zijn deelname aan de leergang/collegecyclus recht op twee herkansingen. Voor de eerste herkansing worden geen extra kosten in rekening gebracht. Voor de tweede herkansing van een tussentijdse toets wordt € 75,- in rekening gebracht. Voor de tweede herkansing van een eindexamen wordt € 150,- in rekening gebracht.


Gerelateerde opleidingen 


Meer informatie over deze leergang

Inleiding
Inhoud
Resultaat

Veelgestelde vragen

Accreditaties

Partners

Contact en meer informatie

Inhoudelijke vragen

Heeft u na het lezen van de informatie op deze site nog vragen over de inhoud of opzet van de leergang? Neem dan contact op met de coördinator van deze leergang, Monique Becker via m.becker@vu.nl

Of bel Monique Becker op 020-598 36 94

Ben je student van een bachelor- of masteropleiding aan de VU en heb je vragen aan een docent of je faculteit?
Neem dan contact op met de studentenbalie van de VU

Praktische vragen

Heeft u vragen over plaatsing of betaling? Bel of mail dan naar Ilse Herweijer via vulaw@vu.nl

Of bel ons op 020-598 62 55.

Kijk op 'Coronavirus: updates' voor alle updates omtrent coronamaatregelen aan de VU Amsterdam.
Kijk op 'Informatie over fysiek en online onderwijs bij VULaw' voor informatie over hoe wij ons onderwijs aanbieden.

Contactpersoon

Monique becker foto
Ilse Herweijer foto