Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is opgeslagen in Mijn Studiekeuze.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.

Het volledige terrein van M&A-transacties

Leergang Mergers & acquisitions: law, finance, skills

Lees hier alle praktische informatie die relevant is voor de leergang Mergers & acquisitions: law, finance, skills.

Deze leergang start 11 april 2024.

Data en planning
Data bijeenkomsten 2024: 11 april, 12 april, 18 april, 25 april, 16 mei, 23 mei, 30 mei, 13 juni, 5 september, 12 september, 19 september, 26 september, 3 oktober, 10 oktober 2024.
Een overzicht van alle bijeenkomsten, docenten en data treft u aan in de planning 2024.

Interesse? Ontvang de planning in uw mailbox
Heeft u interesse en wilt u een e-mail ontvangen zodra de nieuwe planning, data voor vrijblijvende informatiebijeenkomsten of andere gegevens over deze leergang beschikbaar zijn? Laat dan uw gegevens achter op dit interesseformulier.

Inschrijven    
Via het online inschrijfformulier.

Heeft u een niet-juridische academische (voor)opleiding?
Dan vragen wij u om bij uw inschrijving een cv in te sturen. U kunt uw cv sturen naar: vulaw@vu.nl

Locatie
Deze leergang vindt plaats aan de VU Amsterdam.
De colleges van deze leergang zijn erop ingericht om op locatie aan deel te nemen. De kwaliteit van het onderwijs staat bij de VU Law Academy altijd voorop en onze docenten geven er dan ook de voorkeur aan dat u bij alle colleges op locatie aanwezig bent. Interactie tussen docent en cursisten en cursisten onderling speelt een belangrijke rol in de overdracht en in het delen van kennis en ervaringen. Daarnaast is uit onderzoek onder onze cursisten gebleken dat juist om deze reden de behoefte aan fysiek onderwijs zeer groot is. 

Groepsgrootte
Maximaal 25 cursisten.

Prijs
De prijs voor de leergang bedraagt €6.545,- (prijs 2024, geen btw, inclusief studiemateriaal, consumpties, examengelden en de overnachting, maaltijden en catering overdag tijdens het externe verblijf gedurende de eerste twee cursusdagen). Bij inschrijving 3 weken voor de startdatum, is er geen garantie voor een hotelkamer.

Voor deelnemers afkomstig van de partners binnen ZIFO geldt een prijs van € 5.890,- (prijs 2024). Deze korting geldt niet in combinatie met andere kortingen. Bekijk al onze actuele kortingen

Vakliteratuur
Het cursusmateriaal wordt tijdig van te voren opgestuurd.

Op Canvas vindt u aanvullingen op literatuur, PowerPoint-presentaties en andere relevante stukken. Zo blijft u op de hoogte van actualiteiten. Ook kunt u via de digitale leeromgeving contact leggen met medecursisten en de cursusleiding.

Punten
55 PO opleidingspunten voor De Nederlandse Orde van Advocaten (NOvA), waarvan 6 niet-juridisch. Opleidingspunten van de Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie zijn op aanvraag.
Deze leergang valt onder het hoofdrechtsgebied Ondernemingsrecht volgens de Nederlandse Orde van Advocaten. Lees hier hoe het werkt m.b.t. het puntenstelsel van de blijvende vakbekwaamheid van de wetgevings- en overheidsjuristen.

Kwaliteitsgarantie
De VU Law Academy is een gecertificeerd opleidingsinstituut. Onze leergangen zijn erkend door de Nederlandse Orde van Advocaten (NOvA). 

Studiebelasting
De leergang heeft twee tussentoetsen en wordt afgesloten met het schrijven van een paper(in het Nederlands)  en een mondeling examen, in het examen krijgt u vragen over de stof van de colleges en uw paper. Ter voorbereiding van de colleges maakt u bij diverse colleges een praktijkcasus. Gerekend moet worden met een voorbereidingstijd van ongeveer 4-6 uur per college. Daarnaast moet rekening gehouden worden met een extra studiebelasting van ongeveer 60 uur voor de tussentijdse toetsen, de paper en het afsluitende mondelinge examen.

Huiswerkopdrachten, tussentoetsen, examen en paper
De twee tussentoetsen zijn in de vorm van een huiswerkopdracht, zijn verplicht en worden beoordeeld met een cijfer. Er mogen maximaal twee deelnemers aan één gezamenlijke toets werken.
Voor het afsluitende examen dient elke cursist een eigen paper (in het Nederlands) te schrijven. Daarnaast wordt er een mondeling examen afgenomen over de stof die behandeld is in de colleges en worden er vragen over uw paper gesteld.
Voor elke toets en voor het examen zijn er twee herkansingsmogelijkheden. Maximaal mogen twee bijeenkomsten verzuimd worden.

Herkansing
Een deelnemer van een leergang heeft recht op twee herkansingsmogelijkheden. De eerste herkansing krijgt men indien het toets/ examen niet met een voldoende wordt beoordeeld.  Een tweede herkansing is alleen mogelijk als het toets/examen én de eerste herkansing met een onvoldoende zijn beoordeeld. Er geldt géén herkansing bij voldoende resultaten.

Voor de eerste herkansing worden geen extra kosten in rekening gebracht. Voor de tweede herkansing van een toets/examen wordt €200,- in rekening gebracht.

Gerelateerde opleidingen 


Meer informatie over deze leergang

Inleiding
Inhoud
Resultaat

Veelgestelde vragen

 • Vraag 1: Indien ik ziek ben, kan ik het college dan online volgen?

  Als u ziek bent dient u dit tijdig door te geven aan de leergang coördinator. U krijgt dan de mogelijkheid om online met het college mee te kijken en te luisteren. Het is echter niet mogelijk om actief deel te nemen aan discussies en u kunt geen vragen stellen aan de docent (mondeling of via de chat). Bent u advocaat en wilt u NovA opleidingspunten ontvangen voor online aanwezigheid tijdens dit college, dan is dit mogelijk. U ontvangt dan na afloop van het college drie multiple choice vragen waarvan u er ten minste twee juist dient te beantwoorden voor de toekenning van de NOvA opleidingspunten. 

  Tevens zal de powerpointpresentatie geplaatst worden op onze digitale leeromgeving Canvas.

 • Vraag 2: Gelden er specifieke toelatingseisen voor deze leergang?

  Voor de leergang Mergers & Acquisitions: Law, Finance, Skills gelden specifieke toelatingseisen. 

  De leergang richt zich op advocaten, bedrijfsjuristen, (kandidaat)notarissen en juristen van corporate finance afdelingen van banken (waaronder legal counsels van kantoren en bedrijven) met tenminste drie jaar relevante praktijkervaring. De opleiding is ook geschikt voor ervaren juristen die hun vroegere kennis op het gebied van fusie en overname willen actualiseren. 

  Voor vragen hierover kunt u contact opnemen met mw. Monique Becker via m.becker@vu.nl of 020- 598 36 94. Wij streven ernaar uw vraag binnen twee werkdagen te beantwoorden.

 • Vraag 3: Ik heb een vraag over een factuur of een betalingstermijn, waar kan ik deze vraag stellen?

  Vragen over de factuur of de betalingstermijn kunt u stellen door het sturen van een e-mail naar: vulaw@vu.nl. Wij streven ernaar uw vragen binnen twee werkdagen te behandelen. U kunt ook telefonisch contact opnemen met Ilse Herweijer via 020-598 62 55.

 • Vraag 4: Bestaat er een mogelijkheid tot herkansing wanneer ik niet ben geslaagd voor een toets, paper of examen?

  Een deelnemer van een leergang heeft recht op twee herkansingsmogelijkheden. De eerste herkansing krijgt men indien het toets/ examen niet met een voldoende wordt beoordeeld.  Een tweede herkansing is alleen mogelijk als het toets/examen én de eerste herkansing met een onvoldoende zijn beoordeeld. Er geldt géén herkansing bij voldoende resultaten.

  Voor de eerste herkansing worden geen extra kosten in rekening gebracht. Voor de tweede herkansing van een toets/examen wordt €200,- in rekening gebracht.Voor vragen hierover kunt u contact opnemen met mw. Monique Becker via m.becker@vu.nl of 020-598 36 94.

 • Vraag 5: Hoe weet ik of er nog plaats is bij de leergang?

  Om u de meest actuele gegevens te kunnen verstrekken, raden wij u aan contact met ons op te nemen. Wij zijn telefonisch bereikbaar via 020-598 62 55. Het is ook mogelijk uw vraag per mail te stellen: vulaw@vu.nl. Wij streven ernaar uw vraag binnen twee werkdagen te beantwoorden.

 • Vraag 6: Wanneer ontvang ik het cursusmateriaal?

  Wij streven ernaar om het studiemateriaal 10 dagen voor de start van de leergang naar u te verzenden.

 • Vraag 7: Ik wil mijn inschrijving wijzigen of annuleren, waar kan dat?

  Zie onze annuleringsvoorwaarden, die staan vermeld in de Algemene Voorwaarden van de VU Law Academy. In de annuleringsvoorwaarden is beschreven of u uw inschrijving kunt wijzigen en welke termijnen aan de annulering zijn verbonden.

Accreditaties

Partners

Contact en meer informatie

Inhoudelijke vragen

Heeft u na het lezen van de informatie op deze site nog vragen over de inhoud of opzet van de leergang? Neem dan contact op met de coördinator van deze leergang, Monique Becker via m.becker@vu.nl

Of bel Monique Becker op 020-598 36 94

Ben je student van een bachelor- of masteropleiding aan de VU en heb je vragen aan een docent of je faculteit?
Neem dan contact op met de studentenbalie van de VU

Praktische vragen

Heeft u vragen over plaatsing of betaling? Bel of mail dan naar Ilse Herweijer via vulaw@vu.nl

Of bel ons op 020-598 62 55.

Kijk op 'Informatie over fysiek en online onderwijs bij VULaw' voor informatie over hoe wij ons onderwijs aanbieden.

Contactpersoon

Monique becker foto
Ilse Herweijer foto