Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is opgeslagen in Mijn Studiekeuze.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.

Het volledige terrein van M&A-transacties

Leergang Mergers & acquisitions: law, finance, skills

De begeleiding van fusies en overnames vergt meer dan alleen gedegen juridische kennis. De betrokken jurist moet kunnen onderhandelen en presenteren, meedenken over de structuur van financiering en kunnen anticiperen op een succesvolle integratie. De leergang Mergers & acquisitions is een unieke opleiding die de deelnemers voorbereidt op de veeleisende rol die van hen verlangd wordt in het M&A-proces. De leergang behandelt het volledige terrein van M&A-transacties voor zowel kleine, middelgrote als grote ondernemingen (inclusief beursgenoteerde ondernemingen).

De zwaartepunten van deze specialistische leergang zijn:

  • een gedegen, diepgaande juridische opleiding;
  • gerichte aandacht voor corporate finance, tax, accounting en integratie na een fusie of overname;
  • trainingen in onderhandelings- en presentatietechnieken.

Doelgroep & toelatingseisen
De leergang richt zich op advocaten en (kandidaat-)notarissen met ten minste drie jaar relevante praktijkervaring. De leergang is ook bestemd voor bedrijfsjuristen, juristen van corporate finance afdelingen van banken, juristen bij accountantskantoren, legal counsels van participatiemaatschappijen, juristen bij private equity houses, allen met ten minste drie jaar ervaring op het terrein van M&A. De leergang is ook zeer geschikt voor bedrijfsjuristen in het MKB en advocaten voor het MKB. Voor andere academici is de leergang toegankelijk wanneer aan de hand van het cv en eventueel een intakegesprek met betrekking tot opleiding en werkervaring is vastgesteld dat zij deze juridisch-academische leergang met goed resultaat kunnen volgen. Uw cv kunt u mailen naar vulaw@vu.nl.

Twijfelt u of u over de juiste voorkennis beschikt voor deze leergang? Neem dan contact op met Monique Becker via m.becker@vu.nl of (020) 598 36 94.

ZIFO
De leergang maakt deel uit van het opleidingsaanbod van het Zuidas Instituut voor Financieel recht en Ondernemingsrecht (ZIFO). ZIFO vindt de leergang een belangrijke opleiding voor de praktijk van haar partners.

Meer informatie over deze leergang
Inhoud
Resultaat
Data, kosten en contact

Accreditaties

Partners

Infoclip leergang Mergers and Acquisitions

Wat leer je tijdens deze leergang en voor wie is deze leergang in het bijzonder geschikt? Mr. Herman Kaemingk, een van de cursusleiders en docent van deze leergang aan de Vrije Universiteit Amsterdam, vertelt hierover in deze korte infoclip.

Deelnemers vertellen over de leergang:

Contact en meer informatie

Inhoudelijke vragen

Heeft u na het lezen van de informatie op deze site nog vragen over de inhoud of opzet van de leergang? Neem dan contact op met de coördinator van deze leergang, Monique Becker via m.becker@vu.nl.

Of bel Monique Becker op 020-598 21 03.

Ben je student van een bachelor- of masteropleiding aan de VU en heb je vragen aan een docent of je faculteit?
Neem dan contact op met de studentenbalie van de VU

Praktische vragen

Heeft u vragen over plaatsing of betaling? Bel of mail dan naar Ilse Herweijer via vulaw@vu.nl

Of bel ons op 020-598 62 55.

Kijk op 'Informatie over fysiek en online onderwijs bij VULaw' voor informatie over hoe wij ons onderwijs aanbieden.

Contactpersoon

Monique becker foto
Ilse Herweijer foto