Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is opgeslagen in Mijn Studiekeuze.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.

Zorg voor zingeving op een manier die bij deze tijd past

Theology and Religious Studies: Spiritual Care

Ben je geïnteresseerd in het begeleiden van mensen bij zin- en levensvragen of in het adviseren van organisaties op het gebied van zinvol werken in een humane omgeving?

Dan is de mastertrack Spiritual Care het programma voor jou! Bekijk hieronder de toelatingseisen voor de specialisatie. 

Check of je aan de opleidingseisen voldoet en meld je aan

 • Ik heb een Nederlandse wo-bachelor (VU-bachelordiploma, VU pre-master of bachelor bij een andere universiteit)

  Met een WO bachelor Humanistiek ben je direct toelaatbaar tot de master Theologie en Religiewetenschappen; Spiritual Care.

  Met een ander Nederlands bachelordiploma kun je niet direct instromen in de master Theologie en Religiewetenschappen voor de specialisatie Spiritual Care. De toelatingscommissie van de opleiding beslist of je toelaatbaar bent. Je moet in ieder geval de minor Spiritual Care gevolgd hebben en daarnaast 30EC aan religiestudie of theologie hebben gedaan in je vooropleiding. Heb je dit niet, dan moet je deze twee onderdelen nog inhalen door de minor Spiritual Care te doen en het pre-masterprogramma te volgen.

  Het advies is om je eerst aan te melden via Studielink/VU.nl om te bepalen of je toelaatbaar bent tot de master. Ben je niet direct toelaatbaar, zal de Toelatingscommissie bepalen welke route je moet volgen.

  De minor Spiritual Care is tegelijkertijd met de pre-master te volgen. Kies je voor deze optie, dan volg je in 48 EC in één jaar tijdens een pre-masterinschrijving.

  Alternatief is om de minor Spiritual Care (30 EC) in één jaar te volgen en het jaar daarop de premaster (18 EC). De minor is in dit geval te volgen via contractonderwijs of bijvakonderwijs (of tijdens je bacheloropleiding aan de VU. Let op, ga in dit geval bij je eigen examencommissie na of je de minor mag opnemen binnen het programma van je bachelor). Mocht je de pre-master moeten volgen, houd er dan rekening mee dat de pre-master in één jaar afgerond moet worden én dat je aansluitend in het jaar daarop moet starten met de master. Er mag geen tijd tussen zitten. Eventuele vrijstellingen kun je mogelijk krijgen voor vakken van de minor, als je dergelijke vakken al gehaald hebt in je bachelorstudie.

 • Ik heb een Nederlandse hbo-bachelor

  Met een Nederlands hbo-diploma kun je niet direct instromen in de master Theologie en Religiewetenschappen voor de specialisatie Spiritual Care. Met een verwant hbo-diploma kun je worden toegelaten tot de pre-master. De pre-master bestaat voor kandidaten met een hbo-diploma altijd uit 30 EC. De toelatingscommissie van de opleiding beslist of je toelaatbaar bent tot het pre-masterprogramma. Mocht je toelaatbaar zijn moet je in ieder geval ook de minor Spiritual Care volgen. Het advies is om pas ná de minor met het pre-masterprogramma te starten.

  Heb je een HBO bachelorgraad Theologie aan de Christelijke Hogeschool Ede (CHE) met een geïntegreerde academische opstapminor behaald? Dan ben je na het volgen van de minor Spiritual Care, direct toelaatbaar tot de master.

 • Aanmelden voor de master

  Als je je wilt aanmelden en inschrijven voor een masteropleiding aan de VU, dan hangt de te volgen procedure af van welke vooropleiding je hebt. En of je je diploma hebt behaald in Nederland, of in het buitenland.

  Check eerst of je toelaatbaar bent voor deze opleiding en meld je vervolgens aan.

  Wie toegelaten wil worden tot de specialisatie Spiritual Care moet zich voor 15 juli aanmelden via Studielink voor de opleiding Theologie en Religiewetenschappen. De registratie moet compleet zijn voor 31 augustus.

  Volg deze aanmeldprocedure als je een Nederlandse vooropleiding hebt.

 • Aanmelden voor de pre-master

  Vanuit het hbo kun je je tot uiterlijk 15 juli aanmelden via Studielink voor de pre-master Theology & Religious Studies. Kies in Studielink eerst 'Bachelor of andere niet master opleidingen' en daarna de pre-master. 

  Na aanmelding in Studielink ontvang je binnen twee dagen een e-mail met je inlogcodes voor VUnet (VU studentenportal). In VUnet rond je je aanmelding af. Vul bij specialisatie pre-master Theology & Religious Studies in.

Wil je meer weten?

Neem gerust contact met ons op

Bel ons op 020-5985000 (op werkdagen tussen 10.00 en 16.00)

Stuur een mail naar Studentenbalie@vu.nl 

Of stuur een Whatsapp bericht naar +31682548367

Heb je een vraag over de toelatingseisen?

Dr. Gertie Blaauwendraad (g.blaauwendraad@vu.nl) voor de niet institutioneel gebonden route

Rector Prof. Dr. Bee Scherer (b.scherer@vu.nl) voor de boeddhistische route of studiecoördinator Aafje van den Boogert (a.w.vanden.boogert@vu.nl)

Prof. dr. Sharda Nandram (s.s2.nandram@vu.nl) voor de hindoeïstische route

Dr. Yaser Ellethy (y.ellethy@vu.nl) voor de islamitische route

Dr. Michael Bloemendal (m.bloemendal@vu.nl) voor de joodse route

Dr. Michael Bakker (m.bakker@vu.nl) voor de oosters-orthodoxe route

Studiecoördinator Aafje van den Boogert (a.w.vanden.boogert@vu.nl) voor de remonstrantse route