Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is opgeslagen in Mijn Studiekeuze.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.

Zorg voor zingeving op een manier die bij deze tijd past

Theology and Religious Studies: Spiritual Care

Ben je geïnteresseerd in het begeleiden van mensen bij zin- en levensvragen of in het adviseren van organisaties op het gebied van zinvol werken in een humane omgeving?

Dan is de mastertrack Spiritual Care het programma voor jou! Bekijk hieronder de toelatingseisen voor de specialisatie. 

Check of je aan de opleidingseisen voldoet en meld je aan

 • Ik heb een Nederlandse wo-bachelor (VU-bachelordiploma, VU pre-master of bachelor bij een andere universiteit)

  Met een WO bachelor Humanistiek ben je direct toelaatbaar tot de master Theologie en Religiewetenschappen; Spiritual Care.

  Met een ander Nederlands bachelordiploma kun je niet direct instromen in de master Theologie en Religiewetenschappen voor de specialisatie Spiritual Care. De toelatingscommissie van de opleiding beslist of je toelaatbaar bent tot het masterprogramma of het pre-masterprogramma. Je moet in ieder geval de minor Spiritual Care gevolgd hebben en daarnaast 30EC aan religiestudie of theologie hebben gedaan in je vooropleiding. Heb je dit niet, dan je deze twee onderdelen nog inhalen door de minor Spiritual Care te doen en de pre-master.

  Het advies is om eerst de minor te halen via contractonderwijs (of nog in je bachelor) om daarna de pre-master te volgen. De pre-master moet je namelijk in één jaar afronden en geeft daarna direct toegang tot de master. Eventuele vrijstellingen kun je wel krijgen voor vakken van de minor, als je dergelijke vakken al gehaald hebt in je bachelorstudie, maar niet voor vakken van de pre-master.

 • Ik heb een Nederlandse hbo-bachelor

  Met een Nederlands hbo-diploma kun je niet direct instromen in de master Theologie en Religiewetenschappen voor de specialisatie Spiritual Care. De toelatingscommissie van de opleiding beslist of je toelaatbaar bent tot het (pre-)masterprogramma. Je moet in ieder geval de minor Spiritual Care volgen en daarna de pre-master om de overstap naar de mastertrack Spiritual Care te kunnen maken.

  Heb je een HBO bachelorgraad Theologie aan de Christelijke Hogeschool Ede (CHE) met een geïntegreerde academische opstapminor behaald? Dan ben je na het volgen van de minor Spiritual Care, direct toelaatbaar tot de master.

 • Aanmelden voor de master

  Als je je wilt aanmelden en inschrijven voor een masteropleiding aan de VU, dan hangt de te volgen procedure af van welke vooropleiding je hebt. En of je je diploma hebt behaald in Nederland, of in het buitenland.

  Check eerst of je toelaatbaar bent voor deze opleiding en meld je vervolgens aan.

  Wie toegelaten wil worden tot de specialisatie Spiritual Care moet zich voor 1 juni aanmelden via Studielink voor de opleiding Theologie en Religiewetenschappen. De registratie moet compleet zijn voor 31 augustus.

  Volg deze aanmeldprocedure als je een Nederlandse vooropleiding hebt.

 • Aanmelden voor de pre-master

  Vanuit het hbo kun je je tot uiterlijk 1 juni aanmelden via Studielink voor de pre-master Theology & Religious Studies. Kies in Studielink eerst 'Bachelor of andere niet master opleidingen' en daarna de pre-master. 

  Na aanmelding in Studielink ontvang je binnen twee dagen een e-mail met je inlogcodes voor VUnet (VU studentenportal). In VUnet rond je je aanmelding af. Vul bij specialisatie pre-master Theology & Religious Studies in.

Wil je meer weten?

Neem gerust contact met ons op

Bel ons op 020-5985000 (op werkdagen tussen 10.00 en 16.00)

Stuur een mail naar contact@vu.nl

Of stuur een Whatsapp bericht naar +31682548367

Heb je een vraag over de toelatingseisen?

Dr. Gertie Blaauwendraad (g.blaauwendraad@vu.nl) voor de niet institutioneel gebonden route

Prof. dr. Henk Blezer (h.w.a.blezer@vu.nl) voor de boeddhistische route

Prof. dr. Sharda Nandram (s.s2.nandram@vu.nl) voor de hindoeïstische route

Dr. Yaser Ellethy (y.ellethy@vu.nl) voor de islamitische route

Dr. Michael Bloemendal (m.bloemendal@vu.nl) voor de joodse route

Dr. Michael Bakker (m.bakker@vu.nl) voor de oosters-orthodoxe route

Dr. Christa Anbeek (rector@remonstranten.org) voor de remonstrantse route