Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is opgeslagen in Mijn Studiekeuze.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.

Leer bewust communiceren over levensvragen en zingeving

Bij geestelijke zorg ben je gericht op mensen in een kwetsbare situatie en zoek je naar een manier om hun leven weer vorm en zin te geven. Je hebt daarom basiskennis nodig rondom levensvragen, zingeving en psychologische processen. En je moet kunnen communiceren met woorden, rituelen of met stilte.

Deze minor is verplicht voor de mastertrack Spiritual Care van de eenjarige master Theologie en Religiewetenschappen. De minor is echter ook een waardevolle aanvulling als je kiest voor een beroep in coaching, psychologische hulpverlening of het predikantschap.

Je krijgt inzicht in de wereldreligies en hun levensbeschouwing, zodat je bent voorbereid op de interreligieuze aanpak in de minor en in de master. Daarnaast verdiep je je in vragen rondom dood en rouw, seksualiteit en gender en mentale gezondheid. Je leert communiceren met mensen in een kwetsbare situatie en krijgt daarbij niet alleen woorden, maar ook gebaren, rituelen en het gebruik van stiltes aangereikt.

Je studeert samen met studenten van alle religies en levensbeschouwingen; net zoals je in het werkveld ook collega’s zult hebben met diverse achtergronden en opvattingen.