Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is bewaard in Mijn studiekeuze.
Deze opleiding kan niet bewaard worden.
Je bent nog niet ingelogd in Mijn studiekeuze. Log in of maak een account aan om jouw opleidingen op te slaan.
Er gaat iets mis, probeer het later nog een keer.

Zorg voor zingeving op een manier die bij deze tijd past

Theology and Religious Studies: Spiritual Care

Mensen verlangen er naar zin en waarde in hun leven te ervaren. Van oudsher ondersteunen religies en een levensbeschouwing als het humanisme mensen in hun zoeken naar zin.

Deze levensbeschouwelijke tradities vormen nog steeds voor veel mensen een belangrijke spirituele bron. Sommigen voelen zich verbonden met één traditie, anderen putten uit meerdere. Ook zijn er mensen die op hele andere plaatsen hun spirituele bronnen vinden: in de natuur, literatuur, kunsten, filosofie, films etc.

Zingeving is voor veel mensen een individuele zoektocht, en dat brengt uitdagingen met zich mee. Geestelijk verzorgers begeleiden mensen in dit zoeken, zeker in omstandigheden waarin het hen zwaar valt. In een op snelle prestaties gerichte tijd, scheppen zij ruimte voor aandacht en verdieping.

Spiritual Care is een van de specialisaties van de master Theologie en Religiewetenschappen. Op deze pagina vind je meer informatie over de andere specialisaties.

Ontdek jouw studie Exploring a Discipline

In deze verkorte versie van de opleidingsvideo vertelt de coordinator van Exploring a Discipline wat de opleiding inhoudt en wat het belang is van deze masteropleiding aan de Vrije Universiteit Amsterdam. 

Ontdek de studie-inhoud