Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is opgeslagen in Mijn Studiekeuze.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.

Zorg voor zingeving op een manier die bij deze tijd past

Theology and Religious Studies: Spiritual Care

Je krijgt een training in alle vaardigheden die door de beroepsvereniging van geestelijk verzorgers (VGVZ) zijn vastgesteld als noodzakelijk voor de beoefening van het beroep.

Hiertoe behoren gespreksvaardigheden, hermeneutische vaardigheden, agogische vaardigheden en organisatorische vaardigheden.

Soerish

Alumnus Theologie en Religiewetenschappen: Spiritual Care (Hinduism)

Wat kun je doen na je Master?

Aan het werk

Geestelijke zorgverlening is een belangrijke functie in zorginstellingen, gevangenissen en het leger. Maar we moedigen studenten ook aan om onderzoek te doen naar en te reageren op behoeften voor geestelijke verzorging in andere sectoren. Waar je terechtkomt, hangt samen met je eigen interesses en ervaringen. Een bachelordiploma in een andere discipline kan van pas komen als je een carrière wilt binnen een organisatie die nog niet bekend is met geestelijke verzorging. Andere alumni hebben hun weg gevonden in sectoren als consultancy, NGO en vluchtelingenhulp. 

Career Services helpt jou om je voor te bereiden op de arbeidsmarkt via workshops en events. Zo kun jij als afgestudeerde professional een bewuste en passende beroepskeuze maken.

Je gaat onderzoek doen

Naast of in plaats van werken als geestelijk verzorger, kun je ook kiezen voor een promotie-traject met onderzoek op het gebied van Spiritual Care. Je sluit dan aan bij lopend onderzoek o.a. op het gebied van transformatie van religiositeit, de rol van kunst en verbeelding in geestelijke verzorging of de relatie tussen religie en mentale gezondheid.

Waar heeft de opleiding Spiritual Care ons gebracht?