Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is bewaard in Mijn studiekeuze.
Deze opleiding kan niet bewaard worden.
Je bent nog niet ingelogd in Mijn studiekeuze. Log in of maak een account aan om jouw opleidingen op te slaan.
Er gaat iets mis, probeer het later nog een keer.

Maak het verschil – Los wereldproblemen op

Spatial, Transport and Environmental Economics

Beroepsperspectieven voor afgestudeerden Spatial, Transport, and Environmental Economics zijn uitstekend.

De meeste afgestudeerden vinden binnen drie maanden een baan bij (inter-)nationale overheids- of consultancy organisaties, of bij vervoersorganisaties zoals vliegvaartmaatschappijen of spoorwegen – en worden beter betaald dan afgestudeerden van andere economische studies. Sommigen kiezen voor een academische carrière.

Spatial, Transport, and Environmental Economics is een bijzonder relevante master. Heel wat bedrijven en organisaties zitten te springen om studenten of afgestudeerden. Hieronder lees je waarom. De genoemde bedrijven maken deel uit van de Raad van Advies van de Master Spatial, Transport, and Environmental Economics.

•    SEO Economisch Onderzoek is geïnteresseerd in studenten en afgestudeerden die economische vraagstukken kunnen analyseren en econometrische analyses uitvoeren.

•    Cushman & Wakefield is geïnteresseerd in studenten met verstand van de vastgoedmarkt.

•    Het Centraal Planbureau (CPB) is geïnteresseerd in studenten of afgestudeerden die economische analyses kunnen uitvoeren op het gebied van ruimtelijke economie, transport; en klimaat en milieu.

•    Het Kennisinstituut voor Mobiliteitsbeleid (KiM) is geïnteresseerd in afgestudeerden die economische analyses kunnen uitvoeren op gebied van vervoer.

•    ING Global Sector Research is geïnteresseerd in analytische studenten die goed zijn in het opzoeken, verwerken, interpreteren en visualiseren van data.

•    Decisio is geïnteresseerd in studenten en afgestudeerden gespecialiseerd op gebeid van mobiliteit en ruimtelijke ontwikkeling - met een goede beheersing van de Nederlandse taal.

Ontdek de Master Spatial, Transport and Environmental Economics

Het studieprogramma behandelt relevante beleidsvraagstukken van deze tijd op gebied van regionale ontwikkeling, stedelijke problemen, transportbeleid, milieuproblematiek en vastgoedeconomie. Hiermee heeft deze master betrekking op vele aspecten van de samenleving waarin ruimte, afstand en netwerken een fundamentele rol spelen.

Wat kun je doen na je Master?

Toetreding tot de arbeidsmarkt

Een Master in Spatial, Transport and Environmental Economics biedt uitstekende carrièrevooruitzichten. Veel afgestudeerden vinden een baan als beleidseconoom bij overheidsinstellingen of adviesbureaus als KPMG en Ernst & Young. Ook transportorganisaties als KLM, Schiphol en de Nederlandse Spoorwegen bieden goede mogelijkheden om te werken. Anderen kiezen voor functies als economisch onderzoeker bij instituten als het Centraal Planbureau (CPB).

Je kunt ook voor een academische carrière kiezen. Opties zijn dan een onderzoeksmaster Economie (MPhil), of een PhD-positie aan het Tinbergen Instituut (een gezamenlijke graduate school van VU Amsterdam, Universiteit van Amsterdam en Erasmus Universiteit Rotterdam).