Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is bewaard in Mijn studiekeuze.
Deze opleiding kan niet bewaard worden.
Je bent nog niet ingelogd in Mijn studiekeuze. Log in of maak een account aan om jouw opleidingen op te slaan.
Er gaat iets mis, probeer het later nog een keer.

Lever een bijdrage aan oplossingen voor grote wereldproblemen

Spatial, Transport and Environmental Economics

Waarom floreren sommige steden en anderen helemaal niet? Hoe kunnen we ervoor zorgen dat automobilisten buiten de filetijden naar hun werk gaan? Waarom sluit een land zich aan bij het Kyoto - of Sofia Protocol?

Als je ge├»nteresseerd bent in het spanningsveld tussen economische groei, de ontwikkeling van steden, de woon-werkomgeving, mobiliteit, de uitputting van de aarde en de mogelijkheden van nieuwe energiebronnen dan is de opleiding Spatial, Transport and Environmental Economis de studie voor jou. In de eenjarige fulltime opleiding ga je aan de slag met de manier waarop we als samenleving omgaan met de omgeving en bekijk je de vraagstukken vanuit politiek economisch perspectief. De master is een unieke opleiding en combineert de vakgebieden ruimtelijke ordening, vastgoed, infrastructuur en milieu en bekijkt de vraagstukken vanuit politiek economische perspectief. 

De master heeft vier specialisaties:
Urban and Regional Economics
Transport Economics
Environmental Economics
Real Estate Economics and Finance 

Na het afronden van de opleiding kun je aan de slag als politiek econoom bij consultancy bedrijven, internationale overheidsorganisaties en de transport- en luchtvaartindustrie. Je kunt ook onderzoek gaan doen of kiezen voor een PhD.

Ben je geïnteresseerd in deze opleiding? Kijk voor uitgebreide informatie op de Engelstalige pagina.