Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is opgeslagen in Mijn Studiekeuze.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.

Maak het verschil – Los wereldproblemen op

Spatial, Transport and Environmental Economics

Waarom groeien en bloeien sommige steden en anderen helemaal niet? Hoe kunnen we automobilisten buiten de filetijden naar hun werk laten gaan? Waarom sluiten landen zich aan bij het Kyoto - of Sofia Protocol? Waarom zijn vastgoedprijzen in veel landen zo volatiel? In de master Spatial, Transport and Environmental Economics behandelen we deze vraagstukken die verband houden met stedelijke, transport-, milieu- en vastgoedeconomie. Dit masterprogramma krijgt hoge beoordelingen. In de Keuzegids Masters 2024 werd de master beoordeeld als beste economische master in Nederland. We ontvangen ook consequent hoge scores in de Nationale Studenten Enquête en het programma werd bekroond met een bronzen medaille in Elsevier's Beste Studies 2023.

Als je geïnteresseerd bent in het onderzoeken van de dynamiek van economische groei, stedelijke ontwikkeling, betaalbaarheid van huisvesting, leef- en werkomgevingen, mobiliteit, uitputting van hulpbronnen en klimaatverandering, dan is deze master de juiste keuze! De master biedt zowel theoretische als praktische vaardigheden die nodig zijn om effectief complexe vraagstukken aan te pakken. Bovendien leer je hoe je goed onderbouwd beleidsadvies kunt geven. Er is veel vrijheid om zelf een interessante en relevante combinatie van vakken te kiezen doordat er vier specialisaties worden aangeboden die je ook weer kan combineren.

Na afronding van deze master heb je uitstekende kansen op de arbeidsmarkt. Alumni van deze master vinden binnen drie maanden werk en ontvangen een hoger salaris dan andere economie-afgestudeerden. Uitgerust met theoretische kennis en praktische vaardigheden kun je complexe problemen op een hoog abstractieniveau aanpakken.

Tijdens het programma kun je je specialiseren in een van de vier specialisaties of een combinatie daarvan: Urban and Regional Economics, Transport Economics, Environmental Economics en Real Estate Economics and Finance.

Waarom de Master Spatial, Transport and Environmental Economics?

Hans Koster, hoogleraar Urban Economics and Real Estate en Opleidingsdirecteur van de Master Spatial, Transport and Environmental Economics: "Het unieke van deze master is dat je leert over de complexe interacties tussen de steden, milieu en transport om zo antwoorden te vinden op de problemen van de 21e eeuw."

Ontdek de inhoud van het programma

Partners