Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is opgeslagen in Mijn Studiekeuze.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.

De Westerse filosofie: systeemdenkers, therapeuten en predikers

Filosofie in één dag: een gereedschapskist | studiedag

Een fascinerende reis langs een bonte verzameling Westerse denkers. Overzichtelijk en begrijpelijk. Wat kan ik kennen? Wat moet ik doen? Wat mag ik hopen?

Vakgebied/thema: Filosofie en religie
Studiedag filosofie
Naam docenten: drs. Evert Jan Ouweneel

Vijfentwintig eeuwen Westerse wijsbegeerte heeft ons een prachtig gereedschapskistje opgeleverd waarmee wij de grote levensvragen te lijf kunnen gaan.

Kant vatte die vragen al eens als volgt samen: Wat kan ik kennen? Wat moet ik doen? Wat mag ik hopen? Daar gaat Evert-Jan Ouweneel tijdens deze eendaagse cursus mee aan de slag. Het neemt u mee op een fascinerende reis langs een bonte verzameling filosofen.

Van ‘systeemdenkers’, zoals Plato en Hegel, die alles proberen te vangen in één plaatje, tot ‘therapeuten’, zoals Wittgenstein en Lyotard. Zij proberen ons vooral te helpen met het ophelderen van problemen. En dan zijn er nog ‘predikers’, zoals Kierkegaard en Nietzsche, die ons haarscherp wijzen op onze eigen hebbelijkheden. Deze cursus is een overzichtelijke en begrijpelijke inleiding die uw eigen denken blijvend zal verrijken en verdiepen.

Meer over deze studiedag
Inhoud
Data, kosten en inschrijven

Alle cursussen Filosofie en religie

Accreditaties

Contact en meer informatie

Praktische informatie

Heeft u vragen? Kijk dan eerst op de pagina Praktische informatie. Daar vindt u veel antwoorden over bijvoorbeeld online onderwijs, MijnHOVO, aanmelden en plaatsen, annuleren, de VU campus enzovoorts.

Direct naar
Het complete programma-aanbod
Zoom for Education Veelgestelde vragen
MijnHOVO Direct inloggen
Gids en/of nieuwsbrief aanvragen

Contact met HOVO

Staat het antwoord op uw vraag er niet bij? Neem dan contact op met een van de medewerkers van de HOVO cursusadministratie via hovo@vu.nl.

Of bel ons op 020 598 56 69. Telefonisch bereikbaar op maandag tot en met vrijdag tussen 10.30 en 11.30 uur en tussen 13.00 en 14.00 uur.

Wij helpen u graag verder.