Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is opgeslagen in Mijn Studiekeuze.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.

Ik en mijn (veranderende) lichaam

De wetenschap leert ons dat lichaam en geest één zijn. Maar wat betekent het dan dat ons ‘ik’ iets wil dat ons lichaam niet (meer) kan?

Vakgebied/thema: Filosofie en religie
Cursus filosofie
Naam docent: drs. Petra Bolhuis

Wat is de verhouding tussen lichaam en geest? Hoe maakbaar is ons lichaam? Mensen lijken allerlei onderdelen ervan steeds gemakkelijker te vervangen, van haarimplantaat tot kunstknie. Met wat hulp van mes, spuit of make-up kunnen we tevreden in de spiegel kijken. Maar ondanks alle techniek valt het fysieke lichaam ten prooi aan de tand des tijds. En dan wordt op enig moment de scheiding voelbaar tussen hoe jong je bent van geest en de veroudering van het fysieke lichaam. Steeds vaker dringt zich de onontkoombare vraag op: Op welke wijze ben ík in dat lichaam aanwezig? Aan de hand van filosofische denkbeelden en praktische voorbeelden ziet u hoe verschillend de verhouding lichaam en geest kan worden ervaren.

Meer over deze cursus
Inhoud
Data, kosten en inschrijven

Alle cursussen Filosofie en religie

Accreditaties

Contact en meer informatie

Praktische informatie

Heeft u vragen? Kijk dan eerst op de pagina Praktische informatie. Daar vindt u veel antwoorden over bijvoorbeeld online onderwijs, MijnHOVO, aanmelden en plaatsen, annuleren, de VU campus enzovoorts.

Direct naar
Het complete programma-aanbod
Zoom for Education Veelgestelde vragen
MijnHOVO Direct inloggen
Gids en/of nieuwsbrief aanvragen

Contact met HOVO

Staat het antwoord op uw vraag er niet bij? Neem dan contact op met een van de medewerkers van de HOVO cursusadministratie via hovo@vu.nl.

Of bel ons op 020 598 56 69. Telefonisch bereikbaar op maandag tot en met vrijdag tussen 10.30 en 11.30 uur en tussen 13.00 en 14.00 uur.

Wij helpen u graag verder.